Handbal en corona … een moeilijke combinatie

We beseffen dat handbal een gezondheidsrisico kan vormen, daarom willen wij onze activiteiten zo veilig mogelijk organiseren. Dat hierbij strenge maatregelen moeten gevolgd worden zowel voor trainingen als wedstrijden, spreekt voor zich. Als club volgen we de maatregelen op van de Nationale veiligheidsraad, maar ook de bijkomende maatregelen die gelden in onze handbalfederatie. Uiteraard onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Het zal voor iedereen een aanpassing vragen, maar laat dit vooral de handbalpret niet bederven!

Heb jij opmerkingen, vragen of suggesties dan kan je dit steeds melden aan de coronaverantwoordelijke ter plaatse of een berichtje sturen via het contactformulier op onze site.

Update 14 oktober

Sinds 14 oktober is sport overgegaan op code oranje. Welke gevolgen heeft dit voor onze sport?
* U8/U10 tornooien mogen blijven doorgaan.
* U12-competitie gaat gewoon door.
* Tijdens de wedstrijden is maximaal 1 ouder/supporter per spelend kind toegestaan!
* U14/U16/J18-competitie wordt met onmiddellijke ingang tijdelijk stopgezet en worden terug opgestart zodra de sport terug naar code geel gaat.
* Heren/Dames-competitie wordt met onmiddellijke ingang tijdelijk stopgezet en zullen pas ten vroegste januari 2021 terug worden opgestart.
* Trainingen gaan nog door maar zonder contact (opgelet voor eventuele wijzigingen!)
* Kleedkamers blijven gesloten!
* Kantine blijft gesloten!

Algemene afspraken

* Wie ziek is of zich ziek voelt, blijft thuis!
* Vermijd alle onnodige contacten!
* Bewaar de ‘social distance’ van 1,5m!
* Bewaar een goede handhygiëne!
* Volg steeds de aangegeven ‘flow’!
* De ingang van de sporthal bevindt zich aan de kant van het zwembad, de uitgang aan de toiletten links.

Spelers

* Handen ontsmetten in de inkomhal en telkens bij het betreden van de cafetaria, kleedkamer of sporthal.
* Dragen steeds hun mondmasker tot op het terrein. Het mag alleen uitgezet worden voor de opwarming en de wedstrijd/training zelf (ook op de bank).
* Gebruiken enkel hun persoonlijke gevulde drinkbus.
* Ontsmetten hun bal voor en na de wedstrijd/training.
* Ontsmetten de spelersbank na de wedstrijd (ook tijdens de rust indien er van kant gewisseld wordt).
* Er is geen oploopprocedure of handshakes voor de wedstrijd. De begroeting aan het andere team en de scheidsrechters gebeurt vanop afstand (3m).
* Gaan onmiddellijk na de wedstrijd naar de kleedkamer. (Onze dames na het poetsen van de zaal!)
* Worden streng bestraft bij non-sportief gedrag inzake Covid-19 maatregelen (bv. doelbewust spuwen).

Trainers/coaches

* Dragen gedurende de ganse tijd een mondmasker/faceshield (de wedstrijd/training inclusief).
* Ontsmetten het gebruikte trainingsmateriaal voor en na de training.
* Behouden in de mate van het mogelijke 1,5m afstand van de spelers en van de scheidsrechters.

Supporters

* Maximum 50 toeschouwers zijn toegelaten.
* Handen ontsmetten in de inkomhal en telkens bij het betreden van de cafetaria of sporthal.
* Alle toeschouwers (>12jaar) dienen een (zelf meegebracht) mondmasker te dragen.
* Registreer je aanwezigheid steeds bij de coronaverantwoordelijke door je contactgegevens achter te laten op het registratieformulier.
* Neem zo snel mogelijk plaats op de tribune, gebruik hiervoor enkel de aangegeven stoeltjes.
* Indien je de volgende match niet blijft supporteren, gelieve zo snel mogelijk na de match de zaal te verlaten.
* Indien je de volgende match wel blijft supporteren, gelieve je na de wedstrijd opnieuw te registreren bij de coronaverantwoordelijke van de volgende match.

Coronaverantwoordelijke

* Vullen de hoofding van het registratieformulier in en schrijven hun contactgegevens als 1e op.
* Ziet voor aanvang van de wedstrijd toe op een correcte invulling van het registratieformulier door alle aanwezige supporters. (Voor elke wedstrijd wordt een nieuw formulier gebruikt!)
* Maakt de supporters attent op alle veiligheidsmaatregelen.
* Geeft het ingevulde registratieformulier na de wedstrijd af aan de ploegbegeleider.

Bijlage: corona registratieformulier blanco
Bijlage: corona protocol

Wat indien ik positief getest ben?

1) Je verwittigt onmiddellijk de ploegbegeleider en geeft hierbij volgende gegevens:
-datum van testing
-datum van eerste ziektesymptomen
2) Je blijft in quarantaine volgens de doktersvoorschriften.

Wat indien ik in nauw contact ben geweest met iemand die positief heeft getest?

1) Zodra je dit verneemt, moet je onmiddellijk 7 dagen in quarantaine gaan.
2) Je neemt zo snel mogelijk contact op met je huisarts om je te laten testen.
3) Je verwittigt je trainer/coach zodat deze op de hoogte is dat je niet mag komen handballen.