Api

Wie ben ik?

Mijn naam is Joke Dewaele. Ik ben de Aanspreekpersoon Integriteit (Club-Api) voor de Brasschaathandbal club. Ik ben een trotse mama van 2 zonen, waarvan er één handbal speelt bij de jeugd.

Wat is een API?

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze club kan je bij mij terecht als Club-API met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag.

Welbevinden van en voor éénieder is heel belangrijk in onze club. Daarom heeft de club geïnvesteerd in een club-API, jaarlijks zijn er bijscholingen en ondersteuning vanuit de federatie. Ik zal jullie eerste aanspreekpunt zijn en de schakel naar een gelukkig clubleven.

Heb je een moeilijk moment en wil je dit aan iemand kwijt? Heb je te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage…?

Merk je tijdens je sportactiviteiten dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn?

Als Clup-Api luister ik naar je verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

Je kan me bereiken via API@brasschaathandbalclub.be en dan maak ik graag tijd voor jou!

Visie Brasschaat handbalclub op welzijn en preventie

Wij zijn een toegankelijke club in een gezond financieel kader. Met toegankelijkheid richten we op het welbevinden van éénieder in de club, jong en oud, speler en trainer, vrijwilliger en bestuurslid, vrouw en man. Iedereen is bij ons welkom recreatief, competitief ongeacht geaardheid, afkomst of geloof. Bij onze jeugdploegen vinden we het belangrijk dat iedereen kansen krijgt om te spelen en te groeien in een veilige sportieve omgeving. Zo zijn er geen eerste en tweede ploegen en kan iedere nieuwe speler onmiddellijk mee proeven van wedstrijden. Elke speler krijgt de kans zich te ontplooien en om te groeien in een veilige sportieve omgeving. Om het clubgevoel te vergroten, organiseren we verschillende activiteiten, waar jong en oud elkaar ontmoeten, zo dragen we samen bij aan een geweldige clubsfeer. Wederzijds respect en waarderend communiceren staat bij ons hoog in het vaandel