Antwerpen zet handbal op de kaart.

Er komen interessante tijden aan in de Belgische Handbalwereld, en dan vooral voor de Antwerpse clubs (waar we ons ook bijrekenen).

De Handbalbond heeft in samenwerking met de schepen van Sport in Antwerpen beslist dat de Final 4 (= halve finales en finale van de Beneleague) dit jaar én binnen 2 jaar in de Lotto Arena zullen doorgaan. Daarnaast gaan vanaf 2020 alle thuiswedstrijden van de Red Wolves in de Lotto Arena gespeeld worden.

Het is duidelijk dat dit handbal beter bekend kan maken bij het Antwerpse publiek, met daardoor hopelijk een grotere instroom van nieuwe spelers.

Op korte termijn wordt er van de Antwerpse clubs (Sasja, Uilenspiegel, Schoten, Merksem, Zandvliet en Brasschaat) hulp gevraagd :

• Op zondag 24 maart komt er een “aftrap” van dit project op de Grote Markt in Antwerpen, van 10u30 tot 13u. Er zullen 2 opblaasbare handbalvelden zijn waar we op kunnen spelen, en om 12u wordt er een foto gemaakt van alle spelers (liefst in club-outfit) in “Brabo-houding”, maar uiteraard met een bal in de hand in de plaats van een afgehakte hand ;-). Clubs die hier een mooie vertegenwoordiging naartoe sturen, krijgen 50 vrijkaarten voor de Final 4 (30 voor zaterdag en 20 voor zondag) op 30 en 31 maart in de Lotto Arena. Aanwezige jeugdspelers krijgen daarbij nog een souvenirtje.

Hier zal pers aanwezig zijn, dus uiteraard is het de bedoeling hier met zoveel mogelijk mensen naartoe te gaan.

• Op 30 en 31 maart wordt de Final 4 georganiseerd in de Lotto Arena. Hier wordt er aan elke club gevraagd een aantal vrijwilligers (18+) af te vaardigen om daar te helpen tussen 12u en 19u : stewards die de plaatsen aanwijzen, mensen die inkomtickets scannen, als het kan een gediplomeerd verpleegster/verpleger om de EHBO-stand voor de bezoekers (uiteraard niet de spelers) te bemannen. De vrijwilligers mogen gratis binnen en krijgen drank en een lunchpakket. Wij stellen voor om onze vrijwilligers een “halve shift” te laten werken, zodat ze de andere helft van de dag een wedstrijd kunnen zien.
  • Nog op 30 en 31 maart wordt er tussen de wedstrijden van de topploegen door een minihandbaltoernooi voor U12 en U14 georganiseerd. Welke speler tussen 10 en 14 jaar wil niet eens in een volle Lotto Arena zijn kunnen laten zien ? J

Jullie horen het, heel mooie plannen … waar wij als bestuur van Brasschaat Handbalclub heel blij van worden. Maar we kunnen alleen mee spelen en mee vruchten plukken van dit initiatief als we hier ook met z’n allen aan meewerken.

Kunnen jullie ons laten weten :

• Of en met hoeveel jullie op zondag 24 maart mee kunnen gaan naar de Grote Markt ?
  • Of jullie willen helpen bij de Final 4, en zo ja welke dag jullie voorkeur heeft (zaterdag 30 maart of zondag 31 maart)
  • Voor de U12 en U14 : of jullie kinderen graag meespelen met het minihandbaltoernooi

Graag reactie via info@brasschaathandbalclub.be .

Wij hopen dat jullie even enthousiast zijn als ons, en dat we op veel steun mogen rekenen !

Met sportieve groeten,

Bestuur Brasschaat Handbalclub

Herbert Van Winckel, Steven De Schepper, Martine Helssen, Theo De Hoon, Tim Hulstaert en Kristin Vangenechten