Verslag Elita Lebbeke ­ Brasschaat HC

op zaterdag stond er een moeilijke uitmatch op de kalender, de tegenstander uit Lebbeke speelt met enkele oude spelers die in een vorig leven nog in 1ste nationale speelden.  Een pak ervaring dus, gelukkig niet meer de fysieke paraatheid van weleer.

Door onze staat van ongeslagen zijnde, hadden de bezochten nog een paar gestopte spelers uit de mottenballen gehaald. Een stevige opbouwer, nota ben in het tussenseizoen gevraagd door de trainer om naar Brasschaat te komen spelen en een hoek waarbij Nick en Robbe in snelheid konden wedijveren.

Alles om een schitterende match te krijgen, echter door laksheid bij de arbitrage, werd het ei zo na een kloppen en slagen wedstrijd. De eerste die in de grond werd getorpedeerd was Robert, die ging in een vlaag van waanzin voor het eerst dit seizoen in tegenaanval, maar werd net voor hij op doel kon afwerken kundig onderuit geduwd en kwam met zijn lichaam tegen de muur terecht.

Ondanks pijn aan de gezwollen heup en pols, vonden de scheidsrechters het niet nodig om een sanctie te geven, dit toch potig gebeuren zorgde ervoor dat op de 10de minuut geen verschil stond op de bordjes, 5­5, voor de wedstrijd had de coach gevraagd om net zoals vorige week stevig te verdedigen, snelle beginpas en tegenaanval te lopen, De ervaring van Elita bracht onze ploeg een paar keer in problemen verdedigend. Nooit werd er een kloofje gemaakt om rustig te blijven spelen, de ruststand stond in het voordeel van de ouwe rotten, 14-­13.

Het gekibbel over de arbitrage, zowel bij coach als spelers, maakte dat er niet geconcentreerd gespeeld werd. Het dient gezegd dat de jongens in t zwart, ook volgens de thuisploeg na de match, telkens bewust beide ploegen deden reageren, zodat ze zelf in de belangstelling kwamen door zware fouten ongestraft te laten en het reageren erop met de glimlach bestraften.

Vorig seizoen werd dit soort matchen soms verloren, nu gingen ze zelf een stuk harder verdedigen. De achterstand werd rustig afgeknabbeld en er werd beter afgewerkt, gevolg dat na 10 min de stand in het voordeel stond. 15­-19.

Ondanks het eerste kloofje , gaven de opponenten het niet op, in tegendeel. Er werd nog harder verdedigd. Nu kregen Robbe en Nickola hun deel van de slagen. Maar ook hier geen sancties, behalve als het voor iemand te ver ging en protesteerde, volgde er een 2 min straftijd.

De mooiste goal van de match werd gemaakt toen Yan bij een tegenaanval de bal iets te ver gooide, Nick slaagde er nog in met een ultieme inspanning de bal te scheppen en hem naar achter en omhoog gooide, Robbe nam de bal in vlucht over en scoorde een heerlijk vliegertje. Tot groot jolijt van het publiek.

Toen onze keeper ook, de coach mocht er ook van genieten, een straftijd kreeg nadat de scheids hem kwam uitdagen nadat Nick bestraft werd na een trekfout, moest Koen even in het doel.

Ondanks het numerieke ondertal kwam de zege niet meer in gevaar en werd er afgesloten met een 24­-28 stand.

Volgens de spelers en het publiek een aangename en spannende wedstrijd, ondanks the boys in black, zou ik zeggen.

Dary

Datum: 30-10-2015