pagadders op kids-day

Hey allemaal,

Ik wil nog even wat kwijt over de prachtige prestatie van onze pagadders op de Kids-day van VHV op 15/11/15. Kibe en Lars (2de jaars U10), Matte en Kobe (1ste jaars U10) en Rune (1ste jaars U8) vormden samen ons ploegje in Heist-op-den-Berg in de U10 competitie. We speelden telkens matchen van 12 minuten op een klein veld.
De eerste match moesten we nog wat wakker worden tegen Leuven Tigers. We hadden onvoldoende kunnen opwarmen en de wedstrijd was ingekort, waardoor de eindstand 1-4 was.
Daarna dienden we aan te treden tegen de Reuzen van Bilzen. Twee spelers van hun waren meer dan een kop groter dan onze grootste (Matte, 1m41). Achteraf hoorden we dat deze reuzen 12 en 13 jaar waren, veel te oud dus voor de U10 en dubbel zo oud als onze doelman (Rune is 6 jaar). Het resultaat was 1-17.
De derde match speelden we tegen de thuisploeg, gecoacht door de voorzitter van de VHV. Het was een mooie wedstrijd, we speelden mooi samen en iedereen werd betrokken in de acties. Resultaat 3-10.
Match 4 was tegen Uilenspiegel 2. Kato, nichtje van Kobe was hun coach. Ook hier konden we elkaar gemakkelijk vinden, waren er mooie combinaties te zien. Resultaat voor deze match 2-12.
De laatste match was tegen ons zwarte beest Welta. Tegen deze technisch heel vaardige ploeg speelden wij 1-7.

Voor alle duidelijkheid. Het eerste cijfer is telkens het aantal doelpunten tegen (8 in totaal), het tweede de doelpunten zelf gescoord (50 stuks, en hierbij hebben we het nog niet over alle gemiste kansen). Vijf maal op rij vlot gewonnen, de reuzen van Bilzen hebben zelfs handballes gekregen van onze jongsters.

Rune was als doelman bij de eerste vier matchen ons zeer betrouwbaar sluitstuk (bal los in het gezicht, niets laten merken, bal pakken en gewoon doorspelen). In de laatste match stonden zowel Rune als Kobe in het doel en hebben dus samen maar één goaltje dienen toe te staan tegen het sterke Welta. Beide doelmannen hebben heel wat doelpogingen kunnen stoppen en leverde de bal dan mooi in bij de vrijstaande speler. In de aanval zorgden vooral Kibe en Matte aanvankelijk door zowel individuele als collectieve acties voor het merendeel van de doelpunten. Echter hebben zowel Lars als Kobe heel snel ook de weg naar het doel gevonden. Hierbij werden vrijstaande spelers mooi aangespeeld met korte of lange passen, werd er door de speler in balbezit mooi naar binnen gesneden (vooral Lars deed dit al goed), konden wij met een handbaldribbel de tegenstander verschalken of wrongen we ons tussen twee spelers door wanneer er eigenlijk amper ruimte was. Ook waren alle spelers heel (soms zelfs te) gretig om zo snel mogelijk terug in balbezit te komen (en werden hierbij de verdedigende opdrachten wel eens vergeten).Maar door hun constante druk op de aanval konden er veel  passen van de tegenstrever onderschept worden. Een dikke, dikke proficiat dus voor onze pagadders.

Tussendoor speelde Rune ook nog 4 matchen met de U8 van Atomix en hebben Kibe, Lars en Matte nog een extra match gespeeld met de U10 van Atomix. Dit zonder zelf enige wisselspeler te hebben. Ook de week ervoor hebben Kibe, Lars, Matte en Dries ook al hun matchen gewonnen bij het tornooi in Leuven. Ook hier veel samenspel, scoren door alle spelers, ... Het mag gezegd worden, onze pagadders doen het schitterend. kris

Datum: 29-11-2015