Heren 1 missen nipt de promotie

Het zat nog niet in de planning.  Na de promotie vorig jaar naar de laagste ligareeks, missen we op een haar na de promotie naar Liga 2.  In de reguliere competitie eindigde we 2e op 1 punt van Lokeren.  Onze Heren 1 verloren slechts 2 matchen van de in totaal 22 die ze gespeeld hebben.  1 was op verplaatsing op Lokeren (thuis wonnen we de wedstrijd wel), de andere op Uilenspiegel die in die wedstrijd met 4 spelers uit een hogere ploeg speelden.

Na die 2e plaats keken we vol spanning naar de 2e nationale.  Als Elita Lebbeke de laatste match op Eupen zou winnen en Eupen daardoor zou dalen, zou de 2e uit Liga 3 ook stijgen.  Elita verloor met 32-30 waardoor het in liga 3 bij 1 stijger blijft.  De logica zit het in het gegeven dat met Waasmunster en Elita Lebbeke 2 Vlaamse ploegen dalen uit 2e nationale wat slechts 1 stijger uit Liga 3 tot gevolg heeft.

We onthouden toch vooral het fantastische seizoen met een knappe 2e plaats en de overtuiging dat de promotie volgend jaar zeker moet kunnen.

Datum: 09-05-2016