Heren 1 blijven in de running voor promotie

Zaterdag 18 maart was het feest in onze handbaltempel.  Dankzij een sterke wedstrijd, waarbij de verdediging weer onze troef bleek te zijn, blijven we meedingen naar een plaats in Liga 2.  De ruimte overwinning tegen rechtreekse concurrent Olva Brugge, die we met 33-20 versloegen, brengt ons op de 2e plaats in de reeks.  Als we deze plek kunnen vast houden blijven we kans maken op promotie.  De eerlijkheid gebied ons te melden dat we daarvoor moeten uitkijken naar resultaten in andere reeksen.

De eerste in onze reeks heeft altijd de promotie op zak.  Deze titelplaats kan Uilenspiegel niet meer ontglippen.  Voor promotie van de nummer 2 zijn er 2 opties mogelijk.  De eerste is dat Uilenspiegel 2 zich weet te handhaven in Liga 2.  Die kans lijkt me gezien de ruime achterstand op de voorlaatste klein te zijn.  De andere mogelijkheid biedt meer kansen.  Als in 2e nationale een niet Vlaamse ploeg daalt, krijgt liga 3 een 2e stijger.  We moeten rekenen op Sasja 2 om dit te realiseren.  Als Sasja 2 er in slaagt over Amay te springen (staan nu 2 punten achter) en wij kunnen de 2e plaats vast houden (alles winnen dus) hebben we ons doel bereikt.  Gezien de kalender in 2e nationale, met nog een reeks haalbare matchen voor Sasja 2 en op vooral de onderlinge confrontatie tussen Amay en Sasja 2, is dit een optie die zeker mogelijk is.

Samengevat moeten wij de laatste 3 wedstrijden winnen en duimen voor Sasja 2.  Als dit lukt is volgend jaar Liga 2 een feit.

Datum: 19-03-2017