De kogel is nog niet door de kerk

Ook in 2e Nationale liet Sasja het afwe...ten, en verloor in Amay van zijn rechtstreeks concurrent. Hierdoor staan beide ploegen nu met 21 punten voorlaatste al heeft Sasja één wedstrijd meer gewonnen. Komend weekend is het St.Truiden-Amay en Sasja-Beyne, de week erna volgt nog Sasja-St.Truiden en Amay-Beyne. De kalendermaker had het niet beter kunnen bedenken.

Als Sasja 2 in zijn laatste 2 wedstrijden minstens evenveel punten pakt dan Amay, zijn ze gered, en dat heeft een serieuze invloed op Liga 3. De tweede promoveert dan mee met kampioen Uilenspiegel naar Liga 2. Brasschaat vecht hier nog steeds voor die tweede plaats met Brugge, het verschil bedraagt 1 puntje dankzij een mooie overwinning met 29-20 tegen Kortrijk. Brasschaat heeft enkel nog de op papier gemakkelijke verplaatsing naar Lebbeke, terwijl Brugge het een pak moeilijker zal hebben in Kortrijk. Maar, dat is op papier, op het veld kan het er helemaal anders aan toe gaan. Opmerkelijk detail, Brasschaat heeft duidelijk de beste verdediging, enkel Aalst komt in de buurt wat betreft het aantal tegendoelpunten.

De race van de dames van Merksem lijkt niet meer af te stoppen, ze stormen nu echt naar 2e Nationale. Na 3 wedstrijden bedraagt de kloof op eerste achtervolger NeLo al 5 punten, en ook het doelpunten saldo van +53 oogt indrukwekkend. Nu zaterdag kan de beslissing al vallen. Als Merksem in het hol van de leeuw niet verliest van NeLo is de klus geklaard. En zelfs bij verlies resten er nog 2 wedstrijden om de nodige puntjes te sprokkelen.

Datum: 27-04-2017