Nieuws Archief

Voorstelling nieuwe trainers

Geschreven door Steven De Schepper - 15-07-2018

Beste handballiefhebbers,

Wij zijn blij voor onze beide herenploegen een T1 en een T2 te kunnen voorstellen.  In de gesprekken is mij opgevallen dat we met Ronny Pots (T1) en Ken De Schepper (T2) mensen hebben gevonden met veel goesting om hun rol in onze club te vervullen.  Ze stellen dat ook graag hun jaren ervaring in de handbalwereld ter beschikking om onze club verder te laten groeien.

Het heeft even geduurd maar nu woensdag 18 juli stellen we beide heren voor aan al wie erbij wil zijn.  Spelers, bestuursleden, medewerkers, supporters, sympathisanten, … zijn om 19.00 u welkom om kennis te maken.  Komt gerust langs de cafetaria in de sportoase om de sportieve leiding voor de heren te leren kennen.

 

Lees meer

clubdag 2018

Geschreven door Herbert Van Winckel - 21-05-2018

Spelers, ouders, sponsers en medewerkers, bedankt voor de geslaagde clubdag van gisteren! Er is veel gepraat, gelachen en lekker gegeten. Er is constructief werk geleverd ivm onze jeugdtrainers naar volgend seizoen toe. Er zijn ook nieuwe contacten gelegd. Personen die zich geroepen voelen om, al is het maar bv één evenement mee te willen organiseren, aarzel dan niet, neem je telefoon en bel één van de bestuurleden... Die vind je op onze website!

Nogmaals dank!

Spelers, geniet van de korte sportieve pauze! Blijf in beweging, zodanig dat jullie fit aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Het bestuur en de sportieve cel zullen ervoor zorgen dat we goed voorbereid het volgend seizoen kunnen starten.

Tot binnenkort!

Groeten

Herbert Van Winckel

Voorzitter Brasschaat Handbalclub

Lees meer

Heren 1 verzekeren zich van het behoud.

Geschreven door Steven De Schepper - 25-03-2018

We kunnen met een gerust gemoed de paasvakantie in.  Door een combinatie van winst tegen Waasmunster en het verlies van Kortessem tegen DB Gent kan deze ploeg ons niet meer bijbenen.  We staan nu 4 punten voor de voorlaatste in de rangschikking.  Met nog 2 wedstrijden te spelen kan Kortessem maximaal nog gelijk eindigen met de punten.  Door de onderlinge wedstrijden en het doelpuntensaldo blijven wij echter voor hen en zijn Desselgem en Kortessem de 2 dalers uit Liga 2.

2 wedstrijden voor het einde van het seizoen hebben we ons doel bereikt.  Na de promotie vorig jaar was behoud dit jaar onze doelstelling.  Ondanks de lange reeks nipte nederlagen staan we waar we moeten staan.  Complimenten aan onze coach Roel en zijn team.

Lees meer

Schrijf nu in voor de BBQ

Geschreven door Steven De Schepper - 25-03-2018

Bestel nu uw BBQ pakket voor onze clubdag zondag 20 mei.  Je kunt je bestelling doorgeven tot 13 mei.  Dit doe je via deze link.

Meer info over de clubdag vind je bij de activiteiten op de startpagina.

Lees meer

Nieuwjaarswensen

Geschreven door Herbert Van Winckel - 20-01-2018

Beste spelers, ouders, medewerkers, sponsors en sympathisanten.

Mij is ooit geleerd dat je nieuwjaar heel de maand januari mag wensen. Vandaar...

Als voorzitter en in naam van het voltallige bestuur wens ik iedereen een voorspoedig en vooral een gezond en sportief 2018! Veel succes zowel op professioneel, sportief als op persoonlijk vlak.

Wij hopen veel van jullie terug te zien op één van onze wedstrijden dit seizoen. Alle wedstrijdschema's vindt u op onze website.

 

Met sportieve groeten

 

Herbert

Lees meer

Nieuwe T1

Geschreven door Herbert Van Winckel - 20-01-2018

Brasschaat handbalclub zoekt een gediplomeerde T1 voor zijn heren. Wij spelen in Liga 2 na promotie vorig jaar.

De nieuwe trainer krijgt een ambitieuze jonge groep van "eigen kweek" met groeipotentie! 

Een mooie uitdaging voor een gepassioneerde handbaltrainer. 

Interesse? Graag jou vacature en motivatie e mailen naar voorzitter@brasschaathandbalclub.be

Lees meer

Wedstrijd verslag Heren 1 van zaterdag 16 december 2017 tegen Uilenspiegel

Geschreven door Herbert Van Winckel - 20-01-2018

19 december 2017

Wedstrijd verslag Heren 1 van zaterdag 16 december 2017 tegen Uilenspiegel

Wat een wedstrijd! Een gelijkopgaande eerste helft resulteerde in een 17-18 ruststand. Nochtans begon Brasschaat wat ongelukkig aan de wedstrijd. Niet echt 100% geconcentreerd en voor we het wisten was het 1-4. Onder impuls van een zeer gemotiveerde Stefaan Driessen bleef Uilenspiegel de eerste helft aanklampen. Onder de rust heeft Roel iedereen attent gemaakt hoe belangrijk het verdedigen zou zijn in de tweede helft... En blijven lopen... Het resultaat was er naar. Op zeer korte tijd stonden we 5 doelpunten voor. Uilenspiegel was moe, normaal voor een veteranen ploeg. Brasschaat reageerde zeer professioneel, goed en hard verdedigen, tegenaanvallen tegen 100 per uur. We liepen zelfs uit tot bijna 10 doelpunten. Eindstand 38-31. Proficiat aan alle spelers, den trainer en niet te vergeten,onze supporters! Nu volgt een lange winterstop. Eind januari beginnen we er terug aan. Tot dan!

Lees meer

Een geslaagde wijn- en bierverkoop met U16 als winnaar

Geschreven door Steven De Schepper - 13-12-2017

U16 wint de wedstrijd voor de wijn- en bierverkoop. Met een gemiddelde van 125 € verkocht per speler eindigen zij voor de U14 die het mooie bedrag van 107 € behaalden. De spelers van de U16 mogen alvast samen met hun begeleiders en trainers nadenken over wat zij als ploegactiviteit willen organiseren.
Ik wil alvast iedereen bedanken voor zijn inspanningen want met een bedrag van 5656 € deden we beter dan vorig jaar.
 
Proficiat en hop naar volgend jaar.

Lees meer

Heren 1 op zoek naar nieuwe trainer

Geschreven door Steven De Schepper - 11-12-2017

Vorige week zijn de wegen tussen Ludo Franchi, onze trainer van Heren 1 en 2, en Brasschaathandbalclub gescheiden. Na heel wat communicatie tussen spelers, bestuur en trainers hebben wij besloten om Ludo te bedanken voor bewezen diensten. Wij hebben nog een goed gesprek gehad met Ludo zodanig dat dit ontslag op een professionele manier werd afgerond.

Wij danken Ludo voor zijn inspanningen en wensen hem veel succes met zijn volgende projecten...

 

Tot ziens Ludo!

 

Herbert

Lees meer

Proef onze wijn voor, tijdens en na de wedstrijden zaterdag 25 november

Geschreven door Steven De Schepper - 22-11-2017

Zoals reeds gemeld is er heel wat Handbal zaterdag 25 november in onze thuisbasis. Vanaf 16.00 u kunnen jullie in
volgorde ons U12, U16 en Heren 1 bewonderen.
Onze wijnverkoop loopt goed. Er kwam de vraag of het mogelijk is de wijnen te proeven. Van 17 tot 22 u zullen een aantal wijnen ter beschikking staan in onze cafetaria. Kom proeven en bestellen ter plaatse.

Lees meer

Bier- en wijnverkoop

Geschreven door Steven De Schepper - 12-11-2017

Voor het 3e jaar op rij verkopen we wijn (nu aangevuld met bier) voor onze clubkas.  Doel is onze huidige trainers beter te ondersteunen in hun belangrijke taak.  Meer info vind je op dit scherm onder activiteiten.  Ook de nodige formulieren kan je daar vinden.

Lees meer

Heren 1 winnen 2e keer op rij

Geschreven door Steven De Schepper - 12-11-2017

Door opnieuw een sterke wedstrijd te spelen schuiven onze Heren op naar veilige regionen in de rangschikking.  De overwinning van 11 november maakt dat ze 6 punten hebben, 4 meer dan de eerste degradatieplaats (de laatste 2 zakken).  Volgende week spelen we tegen Waasmunster dat slechts 1 punt meer telt dan ons.  Indien we deze wedstrijd winnen (wat zeker tot de mogelijkheden behoort) sluiten we definitief aan met de middenmoot in Liga 2.  Dit is als promovendus best een mooi resultaat.

Lees meer

U16 naar VHV B

Geschreven door Steven De Schepper - 03-09-2017

Vandaag wachtte met het VHV selectietornooi in Gent een allereerste test voor onze nieuw samengestelde U16-ploeg.  Best een geslaagde test, rekening houdend met het feit dat dit de allereerste keer was dat deze jongens samen spelen.  Izegem bleek nog een maatje te groot, maar tegen Roeselare en Gent werd er telkens maar nipt verloren.  Kers op de taart was een mooie en felbevochten overwinning tegen Atomix. 

Het wordt dan misschien wel VHV B-poule dit seizoen, maar als onze jongens wat beter op elkaar gaan ingespeeld raken en de onzorgvuldigheden wat uit hun spel kunnen halen, gaan we nog mooie matchen te zien krijgen !

Inez

Lees meer

Nieuwe voorzitter

Geschreven door Steven De Schepper - 29-06-2017

Onze club is al een hele poos op zoek naar een nieuwe penningmeester en voorzitter.  Bij deze kan ik jullie vertellen dat beide vacatures bij de start van het nieuwe seizoen ingevuld zullen worden.

Tijdens de grote vakantie zullen de puntjes op de i gezet worden, nog wat afspraken maken en info overdragen, zodat ze vlot kunnen starten vanaf 1 september.

Maar nu zijn jullie natuurlijk wel benieuwd wie welke vacature gaat bemannen ! Wel ....

Als nieuwe voorzitter verwelkomen we heel graag Herbert Van Winckel.  Echt nieuw voor de club is hij natuurlijk niet, ik denk wel dat vele onder jullie hem al zullen kennen.

Steven De Schepper, die momenteel voorzitter ad intrim was, wordt in september onze nieuwe penningmeester en Anne Van Genechten, die momenteel onze huidige penningmeester is, krijgt ook een nieuwe job en wordt coördinator evenementen, met ander woorden zij neemt de coördinatie van de Brahandnacht en clubdag enzo ... op zich.

 Deze vacatures zijn nu wel ingevuld maar we blijven wel op zoek naar helpende handen.  Wil jij links of rechts graag een handje toesteken (tijdens onze evenementen of juist daarbuiten), laat ons dit dan zeker weten.  Iedereen is van harte welkom en vele handen…

Lees meer

Late Night Party

Geschreven door Robbe Van Winckel - 31-05-2017

Late Night Party

Brasschaat Handbalclub stelt jullie een late night party voor met allemaal vette beats op deze avond. Dit is de perfecte avond om het schooljaar of de zware werkweek af te sluiten en volledig los te gaan! Met een inkom prijs van 1 euro en pintjes @ 1.50 euro zal het zeker een top avond worden!!

Line Up:
23h30 - 01h00: DJ VLAD
01h00 - 02h30: EMCII
02h30 - 04h00: DJ Hilto

Info:
Inkom: 1 Euro
Place to be: Jeughduis Hobnob
Leeftijd: 16+ (ID verplicht)

Lees meer

Teenage Party

Geschreven door Robbe Van Winckel - 31-05-2017

Teenage Party

Brasschaat Handbclub organiseert voor de eerste keer de Teenage Party!! Aangezien de jongeren tussen 12-16 niet veel kans krijgen om weg te gaan, is dit het moment voor hen om de danspasjes al eens te oefenen voor ze naar de echte discotheken gaan. Dit is ook de perfecte avond om al de stress van de examens er af te dansen!!

Line Up:
19h - 20h : DJ VLAD
20h - 21h : BAILIFF
21h - 22h : DJ Hilto
22h - 23h : EMCII

Info:
VVK : 3 Euro
ADK : 5 Euro

Place to be: Jeughduis Hobnob
Leeftijd: 12-16 jaar (ID verplicht)

De fuif zal alcohol- en rookvrij zijn.
Prijzen voor frisdrank @ 1.5euro

 

Lees meer

Promotie Heren 1 en clubdag in GVA.

Geschreven door Steven De Schepper - 21-05-2017

Lees meer

Heren 1 zeker van promotie naar liga 2

Geschreven door Steven De Schepper - 30-04-2017

Heren 1 promoveren naar liga 2 !!!! Gisteren zaterdag 29 april kon de beslissende dag zijn voor de promotie. Eerst moesten onze Heren de 2e plaats veilig stellen. Dat deden ze om 14.00 u door een afgetekende winst op Elita Lebbeke. De eindstand van deze wedstrijd was 19-30. Onze 2e plaats was dus zeker. Het was vanaf dat moment uitkijken naar de wedstrijden in 2e nationale die aan hun voorlaatste speeldagen toe waren. Om 18.00 u werden de 4 wedstrijden van deze speeldag afgewerkt. Eerst kwam het bericht dat Sasja 2 zijn wedstrijd had gewonnen. Wat later kwam dan het verlossende bericht dat Amay zijn wedstrijden had verloren. Hierdoor verzekert Sasja 2 zicht van een verlengd verblijf in 2e nationale en zakt Amay een reeks. Dit gaf ons zekerheid van 2 stijgers uit liga 3 waardoor onze 2e plaats recht geeft op promotie naar Liga 2. Vanuit het bestuur wil ik dan ook alle spelers, trainers, begeleiders, supporters en iedereen die een rol heeft gespeeld in de promotie van harte danken en een dikke proficiat wensen.

Lees meer

De kogel is nog niet door de kerk

Geschreven door Steven De Schepper - 27-04-2017

Ook in 2e Nationale liet Sasja het afwe...ten, en verloor in Amay van zijn rechtstreeks concurrent. Hierdoor staan beide ploegen nu met 21 punten voorlaatste al heeft Sasja één wedstrijd meer gewonnen. Komend weekend is het St.Truiden-Amay en Sasja-Beyne, de week erna volgt nog Sasja-St.Truiden en Amay-Beyne. De kalendermaker had het niet beter kunnen bedenken.

Als Sasja 2 in zijn laatste 2 wedstrijden minstens evenveel punten pakt dan Amay, zijn ze gered, en dat heeft een serieuze invloed op Liga 3. De tweede promoveert dan mee met kampioen Uilenspiegel naar Liga 2. Brasschaat vecht hier nog steeds voor die tweede plaats met Brugge, het verschil bedraagt 1 puntje dankzij een mooie overwinning met 29-20 tegen Kortrijk. Brasschaat heeft enkel nog de op papier gemakkelijke verplaatsing naar Lebbeke, terwijl Brugge het een pak moeilijker zal hebben in Kortrijk. Maar, dat is op papier, op het veld kan het er helemaal anders aan toe gaan. Opmerkelijk detail, Brasschaat heeft duidelijk de beste verdediging, enkel Aalst komt in de buurt wat betreft het aantal tegendoelpunten.

De race van de dames van Merksem lijkt niet meer af te stoppen, ze stormen nu echt naar 2e Nationale. Na 3 wedstrijden bedraagt de kloof op eerste…

Lees meer

Jeugdspelers van Brasschaat mee naar Praag

Geschreven door Steven De Schepper - 14-04-2017

Een aantal U14 en U16 van onze club zijn mee met Merksem (U16) om hen te ondersteunen voor het tornooi dan dit paasweekend in Praag plaats vindt.  Je kan Tim De Schepper, Ozzi Ceunen, Ferre Van Loo en Mircea Goguta volgen op www.phz.cz, de app Prague Handball of de facebookpagina van Olse Merksem.

Lees meer

Meer nieuws uit 2e nationale

Geschreven door Steven De Schepper - 09-04-2017

Dit weekend wonnen zowel Sasja 2 als Amay in 2e nationale. Sasja 2 behoudt daardoor 2 punten voorsprong op Amay. Cruciaal wordt daarom de wedstrijd Amay-Sasja 2 op zaterdag 22 april.  Als Sasja 2 die wedstrijd wint komen ze 4 punten voor met een beter resultaat in de onderlinge matchen waardoor Amay zeker daalt.  Wint Amay moet Sasja 2 nog rekenen op een uitschuiver van Amay.  Belangrijk om te volgen vermits, indien Amay daalt, nummer 2 uit onze reeks naar Liga 2 stijgt.

Lees meer

Heren doen goed zaak zonder te spelen

Geschreven door Steven De Schepper - 02-04-2017

In een vorig bericht kon je al lezen op welke manier we volgend jaar in liga 2 kunnen belanden.  Naast het winnen van onze 2 laatste wedstrijden om zo onze 2e plaats veilig te stellen, moeten we kijken naar de 2e nationale en meer bepaald Sasja 2.  Dit weekend voltrok het ideale scenario door winst van Sasja 2 op het terrein van DB Gent en verlies van Amay op Atomix.  We zijn er nog lang niet maar dit is een stap in de goed richting.

Lees meer

Heren doen gouden zaak

Geschreven door Steven De Schepper - 26-03-2017

De combinatie van de overwinning op Turnhout, de winst van Sasja 2 in 2e nationale en het verlies van Amay in dezelfde reeks, vormen het ideale scenario voor onze Heren dit weekend.  Dit maakt namelijk dat we de 2e plaats vast houden in Liga 3.  Die plaats geeft recht op promotie naar Liga 2 als 1 van de 2 dalers in 2e nationale een niet Vlaamse ploeg is.  Door de vemelde resultaten is het nu, indien de competitie nu zou eindigen, Amay en niet Sasja 2 die samen met Izegem van 2e nationale naar Liga 1 zou zakken.  Met de huidige stand zou Brasschaat dan volgend jaar in Liga 2 spelen.

Het is natuurlijk aan de meet dat de prijzen worden uitgedeeld.  Belangrijkste is de laatste 2 wedstrijden winnen.  Daarnaast is er zondag 23 april om 14.00 u voor ons een belangrijke wedstrijd Sasje 2 - Amay.  Als Sasja 2 die wedstrijd kan winnen, is alles mogelijk.  Misschien een idee om te gaan kijken ?

Lees meer

Heren 1 blijven in de running voor promotie

Geschreven door Steven De Schepper - 19-03-2017

Zaterdag 18 maart was het feest in onze handbaltempel.  Dankzij een sterke wedstrijd, waarbij de verdediging weer onze troef bleek te zijn, blijven we meedingen naar een plaats in Liga 2.  De ruimte overwinning tegen rechtreekse concurrent Olva Brugge, die we met 33-20 versloegen, brengt ons op de 2e plaats in de reeks.  Als we deze plek kunnen vast houden blijven we kans maken op promotie.  De eerlijkheid gebied ons te melden dat we daarvoor moeten uitkijken naar resultaten in andere reeksen.

De eerste in onze reeks heeft altijd de promotie op zak.  Deze titelplaats kan Uilenspiegel niet meer ontglippen.  Voor promotie van de nummer 2 zijn er 2 opties mogelijk.  De eerste is dat Uilenspiegel 2 zich weet te handhaven in Liga 2.  Die kans lijkt me gezien de ruime achterstand op de voorlaatste klein te zijn.  De andere mogelijkheid biedt meer kansen.  Als in 2e nationale een niet Vlaamse ploeg daalt, krijgt liga 3 een 2e stijger.  We moeten rekenen op Sasja 2 om dit te realiseren.  Als Sasja 2 er in slaagt over Amay te springen (staan nu 2 punten achter) en wij kunnen de 2e plaats vast houden (alles winnen dus) hebben we ons doel bereikt. …

Lees meer

teambuilding en stageweekend

Geschreven door Marijke - 17-03-2017

Het ene seizoen is nog niet helemaal achter de rug of we zijn al aan het plannen voor het volgende. Dit willen we ook nu weer op een toffe manier starten met een leuk maar vooral sportief weekendje aan zee. Vorig jaar is het een beetje de mist in gegaan maar dit jaar willen we er weer vollenbak voor gaan, met een iets ander concept:

van vrijdagnamiddag 25 augustus tot en met zondagmiddag 27 augustus gaan we met onze jeugd (van U8 t/m U16) er een clubweekend van maken, een teambuildingweekend !

En voor onze J18 en Heren willen we er graag terug een stageweekend-editie van maken. Het zal er eentje zijn met de nodige trainingen maar ook zeker en vast met tijd om het clubgevoel te bevorderen.

Dus van U8 tot Heren, iedereen is uitgenodigd !!!!

Net zoals voorheen gaan we, omdat het er zo tof is, naar Del Huzo in Middelkerke. Spelers worden op vrijdag verwacht om 16u00 en het teambuilding- / stageweekend eindigt op zondag om 13u30. Spelers worden terug opgehaald vóór 14u00.

We werken nog aan een planning qua verloop tijdens dit weekend en dit is voor een stuk afhankelijk van het aantal deelnemers. Laat zeker…

Lees meer

Waasmunster te sterk voor onze Heren.

Geschreven door Steven De Schepper - 11-09-2016

Onze Heren moesten in de eerste ronde aan de slag tegen Waasmunster, net gedaald uit de 2e nationale naar Liga 1.  De eerste 20 minuten wist ons sterk gehandicapte ploeg (veel kwetsuren met Stijn, Robert, Gabriël, Dieter Somers en andere afwezigen als Nickola, Kasper, en nog veel anderen) de 5 punten voorgift nog te behouden.  Dit ondanks het sterke werk van de doelman van Waasmunster die verschillende sterke pogingen van Brasschaat wist te pakken.

Vanaf het moment dat Waasmunster, vooral via zijn 2 opbouwers, een tandje bijstak was de voorgift snel vervlogen.  Waasmunster eindigde de wedstrijd dan ook met een logische 19-34 overwinning.

Alles bij elkaar was deze wedstrijd een goede oefenmatch waarin we veel lichtpunten zagen die het beste doet beloven voor het seizoen.

 

 

 

 

Lees meer

U14 volgt U12 met een overwinning

Geschreven door Steven De Schepper - 11-09-2016

Onze U 14 ging op Merksem sterk van start.  Van bij het begin bouwden onze jongens en meisje een voorsprong uit.  De pupillen speelden sterk georganiseerd in verdediging en ook in aanval wist iedereen zijn of haar doelpunten te maken.

Merksem speelde met veel U12 in de ploeg.  Dit maakt een overwinning dan ook logisch.  De manier waarop de overwinning via een sterke collectieve prestatie behaald werd maakt ons sterk dat we nog veel mooie wedstrijden mogen verwachten dit seizoen.

Lees meer

U12 start met een overwinning

Geschreven door Steven De Schepper - 11-09-2016

Voor onze eerste match van het seizoen trokken we naar Merksem. 7 moedige spelers  +  1 geblesseerde en 1 nieuwe speler die de sfeer eens kwam opsnuiven.
De eerste set werd makkelijk gewonnen , in de 2e set  sloeg een vroege "2 minuten" ons uit het lood en de set werd verloren. De 3 set was spannend tot op het einde. 10 seconden voor het einde werd de winning goal gescoord. Een mooi begin met hier en daar nog een chaotisch spelverloop maar alvast heel veel inzet  en spelplezier

Lees meer

Cursussen in de regio

Geschreven door Steven De Schepper - 04-09-2016

Data en locaties cursussen en bijscholingen seizoen 2016-2017

 

B regio en  junior sr bijscholing (fysieke test) 11/9 (Vordensteyn Schoten)

Regio & Junior sr cursus 17/9 -24/9-1/10-8/10-15/10-22/10 (Cogelshof Schoten)

Jeugd sr cursus Noord 24/9 en 1/10 (De Bist Wilrijk)

Lees meer

Handbalkamp 22/08 - 25/08

Geschreven door Robbe Van Winckel - 11-06-2016

Flyer voorpagina

Flyer achterkant

Lees meer

boekhouder gezocht

Geschreven door Marijke - 26-05-2016

gezocht: iemand met een beetje tijd en goesting om de boekhouding van de club over te nemen van Anne.

Meer info bij Anne Vangenechten.

Lees meer

Heren 1 missen nipt de promotie

Geschreven door Steven De Schepper - 09-05-2016

Het zat nog niet in de planning.  Na de promotie vorig jaar naar de laagste ligareeks, missen we op een haar na de promotie naar Liga 2.  In de reguliere competitie eindigde we 2e op 1 punt van Lokeren.  Onze Heren 1 verloren slechts 2 matchen van de in totaal 22 die ze gespeeld hebben.  1 was op verplaatsing op Lokeren (thuis wonnen we de wedstrijd wel), de andere op Uilenspiegel die in die wedstrijd met 4 spelers uit een hogere ploeg speelden.

Na die 2e plaats keken we vol spanning naar de 2e nationale.  Als Elita Lebbeke de laatste match op Eupen zou winnen en Eupen daardoor zou dalen, zou de 2e uit Liga 3 ook stijgen.  Elita verloor met 32-30 waardoor het in liga 3 bij 1 stijger blijft.  De logica zit het in het gegeven dat met Waasmunster en Elita Lebbeke 2 Vlaamse ploegen dalen uit 2e nationale wat slechts 1 stijger uit Liga 3 tot gevolg heeft.

We onthouden toch vooral het fantastische seizoen met een knappe 2e plaats en de overtuiging dat de promotie volgend jaar zeker moet kunnen.

Lees meer

J18 op de site van GVA

Geschreven door Steven De Schepper - 09-05-2016

Bij de viering van de titel regio van onze J18, toonde de gazet van Antwerpen ook interesse.  Zie hier het bericht op de site van GVA:  http://www.gva.be/cnt/bljbr_02272078/kadetten-van-brasschaat-handbal-hebben-de-titel-beet

Lees meer

Spannend voor promotie Heren 1

Geschreven door Steven De Schepper - 03-05-2016

Onze Heren 1 kwamen 1 punt te kort om de eerste plaats te halen in de Liga 3 reeks.  Om zeker te zijn van promotie was deze eerste plaats noodzakelijk.  De rechtstreekse promotie is niet gelukt.

Als volgende week Elita Lebbeke in Eupen kan gaan winnen en Eupen daardoor naar liga zakt, stijgen wij naar Liga 2 vermits  dan ook de 2e plaats voor promotie in aanmerking komt.  Iedereen duimen dus zaterdag 7 mei om 18.00 u voor de beslissende match behoud 2e nationale.  Winst van Elita zou voor ons goed nieuw betekenen.

Lees meer

U14 eerst in B-reeks

Geschreven door Steven De Schepper - 03-05-2016

Onze U14 onder leiding van coach Nick zijn erin geslaagd eerst te eindigen in de B-reeks van onze regio.  Een knappe prestatie met een ploeg bestaande uit veel eerstejaars.  Een dikke proficiat aan coach en spelers.

Lees meer

Pagadders zoeken trainer

Geschreven door Steven De Schepper - 16-04-2016

Voor volgend jaar hebben we nog een probleem naar de pagadders toe.  We hebben wel een aantal mensen die als hulptrainer willen en kunnen fungeren (zie deelnemers aspirant initiator en initiator einde augustus) maar missen nog hoofdtrainers.  Indien je tijd kunt vrij maken op woensdagnamiddag en/of vrijdagavond (mag ook in een beurtrol als je niet altijd kunt) spreek me even aan of reageer. 
Vooral omdat we met een uitgebreid team initiaties gaan geven in de scholen is een goede opvang bij de trainingen heel belangrijk.

Lees meer

Zware loting voor de Red Wolves

Geschreven door Steven De Schepper - 15-04-2016

De loting donderdag 14 april in Dubrovnik heeft België niet echt goed bedeeld. De Red Wolves, die in pot 4 zaten werden in een groep met Frankrijk, Noorwegen en Litouwen gedropt. Niet wat je noemt gemakkelijk dus.

Frankrijk werd op het EK2016 in januari in Polen dan wel “maar” 5de, ze zijn nog steeds de regerende Olympische en Wereldkampioen, en met 5 wereldtitels zelfs recordhouder. Sinds hun eerste prijs in 1995 (WK) kan het land ook een onvoorstelbaar palmares voorleggen. In de periode 2006-2015 werd zelfs bijna ieder jaar een grote prijs gepakt: 2006 (EK), 2008 (OS), 2009 (WK), 2010 (EK), 2011 (WK), 2012 (OS), 2014 (EK), 2015 (WK). Pikant detail, onze nationale trainer, Yérime Sylla, en de technisch directeur van de BHB, Guy Petitgirard, zijn beiden Fransen.

Noorwegen klopte op datzelfde EK Kroatië, thuisland Polen, hield Frankrijk uit de halve finale, en werd in die halve finale pas op 5 seconden voor het einde van de verlengingen geklopt door de latere Europese kampioen Duistland. Maar, dat zelfde Noorwegen slaagde er afgelopen weekend dan weer niet in om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Denemarken maar vooral Kroatië bleken te sterk. Grote afwezige in Rio zal trouwens Spanje zijn,…

Lees meer

Rio, de lijst is compleet

Geschreven door Steven De Schepper - 15-04-2016

Afgelopen weekend werd er niet alleen gestreden voor het EK, ook de laatste plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio stonden op het programma. Nadat eerder de continentale kampioenen Argentinië, Duitsland, Egypte en Qatar hun plaatsje hadden veroverd, mogen nu ook Denemarken, Kroatië, Polen, Slovenië, Tunesië en Zweden zich opmaken voor de confrontatie met organisator Brazilië en Olympisch kampioen Frankrijk

Lees meer

Red Wolves verbazen vriend en vijand

Geschreven door Steven De Schepper - 07-04-2016

Na de twee nederlagen tijdens de WK2017 kwalificaties tegen dat zelfde Turkije (24-31 en 31-28) verbaasden de Red Wolves gisteren de hele handbalwereld door in de eerste wedstrijd van de EK2018 play-offs thuisland Turkije voor 2100 eerst nog fanatieke maar dan steeds stiller wordende Turken, een opmerkelijke 28-37 nederlaag aan te smeren.
Kunnen ze zaterdag in Luik de schade beperken, dan realiseren onze Nationale Handbalmannen een prestatie van formaat, en spelen ze in 2017 de kwalificaties voor het EK2018 in Kroatië.
Voor de Belgische handballiefhebbers een unieke de kans om minstens één en misschien wel twee kleppers uit de Top-10 van het wereldhandbal in Belgie te kunnen bewonderen.
Daarom deze warme oproep om zaterdag massaal naar de Country Hall in Luik af te zakken om samen dit Belgische feestje te kunnen meemaken.

Lees meer

Kadetten nu al kampioen in regio

Geschreven door Steven De Schepper - 16-03-2016

Met nog 3 wedstrijden te spelen kan de U18 (kadetten) de titel niet meer ontglippen.  Ze staan 6 punten voor op Zandvliet.  Zelfs als onze kadetten alle wedstrijden verliezen en Zandvliet alles zou winnen, eindigen onze mannen eerst door betere onderlinge wedstrijden tegen Zandvliet.

Een dikke proficiat aan Roel en zijn mannen.

Lees meer

pagadders op kids-day

Geschreven door Marijke - 29-11-2015

Hey allemaal,

Ik wil nog even wat kwijt over de prachtige prestatie van onze pagadders op de Kids-day van VHV op 15/11/15. Kibe en Lars (2de jaars U10), Matte en Kobe (1ste jaars U10) en Rune (1ste jaars U8) vormden samen ons ploegje in Heist-op-den-Berg in de U10 competitie. We speelden telkens matchen van 12 minuten op een klein veld.
De eerste match moesten we nog wat wakker worden tegen Leuven Tigers. We hadden onvoldoende kunnen opwarmen en de wedstrijd was ingekort, waardoor de eindstand 1-4 was.
Daarna dienden we aan te treden tegen de Reuzen van Bilzen. Twee spelers van hun waren meer dan een kop groter dan onze grootste (Matte, 1m41). Achteraf hoorden we dat deze reuzen 12 en 13 jaar waren, veel te oud dus voor de U10 en dubbel zo oud als onze doelman (Rune is 6 jaar). Het resultaat was 1-17.
De derde match speelden we tegen de thuisploeg, gecoacht door de voorzitter van de VHV. Het was een mooie wedstrijd, we speelden mooi samen en iedereen werd betrokken in de acties. Resultaat 3-10.
Match 4 was tegen Uilenspiegel 2. Kato, nichtje van Kobe was hun coach. Ook hier konden we elkaar gemakkelijk vinden, waren er…

Lees meer

Nieuwe scheidsrechters

Geschreven door Steven De Schepper - 01-11-2015

Sinds kort hebben Vlad Goguta en Arn Van Praag de stap van jeugd- naar junior scheidsrechter gezet.  Na een opleiding van 6 halven dagen slaagden zij voor het examen.  Proficiat aan beide en veel succes met het leiden van wedstrijden. 

Lees meer

Verslag Elita Lebbeke ­ Brasschaat HC

Geschreven door Marijke - 30-10-2015

Verslag Elita Lebbeke ­ Brasschaat HC

op zaterdag stond er een moeilijke uitmatch op de kalender, de tegenstander uit Lebbeke speelt met enkele oude spelers die in een vorig leven nog in 1ste nationale speelden.  Een pak ervaring dus, gelukkig niet meer de fysieke paraatheid van weleer.

Door onze staat van ongeslagen zijnde, hadden de bezochten nog een paar gestopte spelers uit de mottenballen gehaald. Een stevige opbouwer, nota ben in het tussenseizoen gevraagd door de trainer om naar Brasschaat te komen spelen en een hoek waarbij Nick en Robbe in snelheid konden wedijveren.

Alles om een schitterende match te krijgen, echter door laksheid bij de arbitrage, werd het ei zo na een kloppen en slagen wedstrijd. De eerste die in de grond werd getorpedeerd was Robert, die ging in een vlaag van waanzin voor het eerst dit seizoen in tegenaanval, maar werd net voor hij op doel kon afwerken kundig onderuit geduwd en kwam met zijn lichaam tegen de muur terecht.

Ondanks pijn aan de gezwollen heup en pols, vonden de scheidsrechters het niet nodig om een sanctie te geven, dit toch potig gebeuren zorgde ervoor dat op de 10de minuut geen verschil stond op de bordjes, 5­5, voor de wedstrijd had de coach gevraagd om net zoals vorige…

Lees meer

Verslag U18 Brasschaat-Atomix

Geschreven door Steven De Schepper - 25-10-2015

Verslag Brasschaat-Atomix J18

 

Na een moeizaam begin 0-3 kwamen we toch op dreef en na 8 min stond het 3-3. Een paar snelle uitbraken van Olivier resulteerden na 20 min in een kloof van 4 doelpunten. Daarna bleef het gelijk opgaand, ruststand 16-11.

Na de pauze vonden we direct ons snel spel en konden we verder uitlopen tot 9 à 10 doelpunten. Tibo moest wel naar de kant wegens 3x 2 min, maar dat belette niet om in ondertal ook te scoren. Joren en Yannis waren zeer sterk op dreef na de pauze en daardoor kregen ook de baks meer ruimte en vonden zij ook het doel. Ook Viktor was weer outstanding in doel. Met nog 30 sec te spelen (37-26) werd Yannis, toen hij een pas wou geven in tegenaanval, echter op harde wijze langs achter onderuit gehaald. De speler kreeg terecht rood maar erger was dat Yannis bleef liggen en veel pijn had aan de nek. Om geen risico’s te nemen hebben we de 100 gebeld en werden er in het ziekenhuis foto’s genomen. Daar stelden ze vast dat de trapezespier een knakje heeft gehad. Na een week rust en warme compressen zou het al veel beter…

Lees meer

Heren 1 na 3 matchen met maximum van de punten

Geschreven door Steven De Schepper - 08-10-2015

Brasschaat -Lokeren

De eerste speeldag, tegen titelkandidaat Lokeren en niet op volle sterkte, was hiermee gemakkelijker dan voorzien door de coach.

Door hun beperkte bank en het snelle spel van de thuisploeg, had de opponent nooit een kans om met de overwinning naar huis te gaan.

Eindstand 27-15

Of we op de terugmatch het even gemakkelijk gaan hebben, lijkt me nog de vraag. Op hun website schrijven dat wij een hapklare brok gaan zijn tijdens de terugwedstrijd. Mooi zo, geeft ons de kans en de mogelijkheid om ook daar met de punten te gaan lopen met een glimlach op het gezicht.

Terugmatch op 24/1

 

Groot-Bijgaarden -Brasschaat

Tweede speeldag.Iedereen blij vorig jaar omdat we niet meer deze verplaatsing moesten doen, maar het lot besliste anders.

De thuisploeg mocht net zoals wij, ook naar liga3.

Wetende hoe men hier handbal speelt, met risico op kwetsuren , werd er zeer onrustig begonnen. Overhaast passen en naar voor stormen leidde er toe dat er pas door de bezoekers in de 10de min, 2-1.

Geeft…

Lees meer

Heren 1 spelen knappe bekerwedstrijd

Geschreven door Steven De Schepper - 16-09-2015

Dinsdag 15 september stond een stevige match op het programma.  Onze Heren speelden de 2e ronde van de Beker van België tegen 2e Nationale ploeg Sint-Truiden.  Ondanks de 5 doelpunten voorgift leek het op voorhand een onhaalbare opdracht voor onze mannen.

Onze mannen speelden een sterke eerste helft.  Ondanks het feit dat de Limburgers bij aanvang wat van onze 5 punten voorsprong wisten af te knabbelen, stonden we na 20 minuten 7 doelpunten voor.  Ook bij de rust wisten we met 3 punten voorsprong de helft van de 5 over te houden.

Ook in de 2e helft speelden we goed mee.  Tot de 20e minuut wisten we gelijke tred te houden.  Pas in de 22e minuut kwam Sint-Truiden voor de eerste keer op voorsprong. Dit brak de veer waardoor de Limburgers de winst wisten te verzekeren.

Collectief een fantastische match die heb beste beloofd voor de competitie die zaterdag start.  Tegen een ploeg die 3 reeksen hoger speelt op deze manier weerstand bieden maakt dat we trots mogen zijn op onze mannen.

Speciale vermelding voor keeper Yan die een fantastische match speelde en op onze cruciale momenten in de match hield.

Lees meer

2e ronde BVB Heren 1

Geschreven door Steven De Schepper - 07-09-2015

Door winst vorige zaterdag zijn onze Heren 1 geplaatst voor de 2e rond van de Beker van België.  Normaal zou de 2e wedstrijd tegen 2e klasser Sint-Truiden dinsdag 8 september plaats vinden.  Vermits een aantal van onze spelers door werk of vakantie niet kunnen spelen, is Sint-Truiden bereid gevonden de wedstrijd te verplaatsen.

De wedstrijd zal plaats vinden dinsdag 15 september om 20.30 u in onze sporthal sportoase.

Lees meer

Heren 1 vlot naar 2e ronde Beker van België

Geschreven door Steven De Schepper - 05-09-2015

Vanavond om 20.00 u stonden onze Heren voor de eerste wedstrijd met belang tegenover Evergem.  Meteen een belangrijke test want Evergem komt, net als onze 1e team, dit seizoen uit in Liga 3.  Het werd een avond die vlotter verliep dan verwacht.  Zo stonden we heel de wedstrijd op voorsprong.  Ook in de 2e helft hebben onze Heren de kloof verder kunnen vergroten.  Een eindstand van 36-14 geeft dit verschil dan ook duidelijk weer.

Lees meer

Vhv met 2e plaats naar À poule

Geschreven door Steven De Schepper - 05-09-2015

Het was 3 keer 15-11.  De eerste match verloren we tegen het sterke Bocholt.  De 2e match Winnen we met een sterke match tegen Gent.  De laatste match was de start minder maar een sterke eindsprint bezorgde ons de winst tegen Desselgemse.  Proficiat aan Roel en zijn mannen voor de plaatsing voor de Vhv.

Lees meer

gezocht helpende handen dorpsdag

Geschreven door Marijke - 26-08-2015

iedereen die een handje wil toesteken is van harte welkom tussen 9u en 21u op onze stand op de Bredabaan ter hoogte van huisnummer 454.  Graag contact opnemen met Martine.helssen@gmail.com om af te spreken.

Lees meer

start trainingen jeugd

Geschreven door Steven De Schepper - 12-08-2015

Na het kamp in Zutendaal zijn de U16 gestart de U8-10-12-14 starten na het stageweekend dit wil zeggen in de eerste week van september.  Het nieuwe schema vind u elders op de website onder info bij "trainingen". Opgelet de uren zijn deze week nog licht gewzijzigd voor een aantal groepen.  Wij hopen dat iedereen een schitterende zomer heeft gehad en hopen iedereen op de eerste trainingen te mogen ontmoeten!

Lees meer

U18 knap tweede in Gent

Geschreven door Steven De Schepper - 29-05-2015

U18 knap tweede in Gent

Door de zware kwetsuur van Jef, opgelopen in de allerlaatste competitiewedstrijd, vertrokken we met een wel heel krappe kern naar Gent. Gelukkig ontpopte wit konijn Lucas zich tot een volwaardig vervanger.

In de eerste wedstrijd wacht Zandvliet. Altijd een lastige brok, en ook nu is het knokken. We missen een aantal kansen, maar als we op het einde het laken toch naar ons toe lijken te trekken, krijgen we een eerste keer te maken met de gevolgen van het ontbreken van wisselspelers. Na een onzacht contact met het asfalt moet Victor van de scheidsrechters van het veld voor verzorging, geen zichtbaar bloed op het terrein! En Zandvliet profiteert optimaal van dit overtal om gelijk te maken, 10-10. De ontgoocheling is groot, want we laten al onmiddellijk een punt liggen.

De volgende tegenstander heet Kortessem. Een nu ijzersterke verdediging geeft de Limburgers echter amper ruimte, en Jules staat nu sterk te keepen. Ook nu staat het kanon nog niet helemaal correct afgesteld, maar uiteindelijk halen we het met een krappe maar oververdiende 6-4.

Tegen de hoge en offensieve verdediging van Kortrijk hebben we het moeilijk. Komt daarbij dat we nog steeds te veel kansen onbenut laten.…

Lees meer

Brasschaat wint Arteveldecup

Geschreven door Steven De Schepper - 25-05-2015

Voor het eerste in de geschiedenis van onze club winnen we de Arteveldecup. Deze beker wordt uitgereikt op het Arteveldetornooi dat elk jaar plaats vindt in het Don Boscocollege in Zwijnaarde (Gent). Op dit jeugdtornooi, waar spelers van 6 tot 18 jaar actief zijn, maakt de organisatie een ranking op per club. De club die in combinatie van deelnemende teams en behaalde resultaten het sterkst voor de dag komt, wint de cup.

Dit weekend (pinksterweekend) waren in geslaagd met alle leeftijden aanwezig zijn. Met 2e plaatsen voor J18 en J16, 3e plaats voor U10, een 4e plaats voor U12 en een 11e plaats voor de U14 behaalden we sterkte resultaten. Dat maakt dat we met glans deze felbegeerde cup gewonnen hebben.

Met deze mooie afsluiter van het seizoen willen we alle spelers, trainers, begeleiders, ouders, supporters, sponsors, bestuursleden, medewerkers en iedereen die op een manier zijn steentje heeft bijgedragen tot dit succesvol van harte danken. We wensen jullie dan ook een deugddoende vakantie toe en hopen jullie terug te mogen ontmoeten voor het volgende seizoen.

Lees meer

Theo 50 jaar bij de club

Geschreven door Steven De Schepper - 10-05-2015

Elke club heeft zijn monumenten. Bij ons is Theo er zeker 1. Reeds 50 jaar is hij actief bij onze club en daarvoor Kapellen, tot de fusie met Brasschaat. Ook tot nu is Theo verantwoordelijk voor het secretariaat en is hij begeleider/tafelman voor onze Heren 2. Voor de Heren 1 match van 9 mei tegen GBSK werd Theo dan ook passend gehuldigd en kreeg hij een leuke attentie van de club.

Theo, we hopen nog jaren met je te mogen samen werken. Hij is voor onze club een genoegen om op jou als rots te mogen rekenen. Het is geweldig hoe je alles piekfijn regelt en te weten dat alles perfect in orde is.

Lees meer

Seizoen ten einde

Geschreven door Steven De Schepper - 10-05-2015

Gisteren werd met onze Herenmatch het competitieseizoen afgesloten. Voor ons een seizoen waar we best tevreden mee mogen zijn. Concreet overlopen we de realisaties op de algemene ledenvergadering. Wel willen we er al wat mooie zaken uitlichten: - Heren 1 promoveren naar liga. - Eerste seizoen met 2 herenploegen. Een 2e herenploeg waarin ook kadetten op een toffe manier stappen hebben kunnen zetten. - Miniemen die zowel in VHV B als competitie aan de kop speelden. - Alle ploegen die verdienstelijke resultaten hebben neergezet. - Veel nieuwe sponsors. - Nieuwe tenues binnen de ruimere nieuwe clublijn. - Uitbreiding van vrijwilligers en spelers binnen de club. - ........ Deze laatste puntjes omdat dit slechts een beperkte greep is uit wat gerealiseerd werd. Alvast veel dank aan iedereen voor zijn of haar bijdrage. Graag verwelkomen we jullie nog op de clubdag, de algemene ledenvergadering en voor de jeugd op het Arteveldetornooi in Gent.

Lees meer

Ruime winst voor Heren 1

Geschreven door Steven De Schepper - 20-04-2015

Na 3 lange weken konden we eindelijk opnieuw de handbalschoenen terug aandoen, tegenstander van dienst was Olse 4. Door een aantal kwetsuren waren we niet op volle sterkte maar de jonge mannen Stijn en Michiel lieten dit niet blijken dat ze de minste ervaring hadden en stonden stevig hun mannetje zowel in aanval als in verdediging. De wedstrijd zelf begon niet echt schitterend ondanks een 5-1 voorsprong mocht de opponent zich terug knokken in de match en stond het half weg 7-6. Het besef dat het anders moest kwam langzaam aan terug en werd er afgesloten met een 22-14. In een ruk klom de score in de 2de helft op naar 41-16 door snelle tegenaanvallen en soms mooi handbalspel. Wie dacht dat er een super monsterscore aankwam, was eraan voor de moeite, concentratieverlies vanaf de 50ste min verhinderde dat de kaap van de 50 werd gehaald. Een record werd dus niet gevestigd, tot spijt van de coach. Er werd afgefloten met een 49-20 einduitslag. Positieve van de zaak was dat iedereen tot scoren kwam, met als uitblinkers de traditionele koerspaardjes!!!! Verslag Dary

Lees meer

Heren 2 winnen !!!

Geschreven door Steven De Schepper - 20-04-2015

Ook voor onze 2e ploeg begon de competitie opnieuw, met de verste verplaatsing van het seizoen naar Groot-Bijgaarden. Iedereen herinnerde nog de wedstrijd tegen Bhc1, waar door de "goede leiding" er meer dan 1 keer een speler op een vuile manier werd aangepakt. Ook hier enkele afwezigheden door kwetsuur of familiale verplichtingen, maar aangevuld met spelers uit Bhc1 zat er genoeg volk op de bank om in te vallen. En alweer lieten de bezochten zich zien van hun beste kant, de een na de andere kreeg een pakje slaag. Ondanks de intimidatie bleven de spelers ervoor gaan en stond het 10-10 aan de rust. Een aarzelende start, mede door het agressief spelen van de tegenstander, gaf al gauw een achterstand van 15-12 aan de 10de min. Een mix van 1&2 op het veld, gaf af en toe mooi handbal en stelselmatig werd er aan de achterstand geknaagd. Op de 24ste minuut werd voor het eerst een voorsprong genoteerd op de bordjes, 18-19, en er werd zelfs verhinderd dat er nog tegen gescoord. De voorsprong werd zelfs nog uitgediept tot 18-21 aan het eindsignaal. Pluspunt weer was, dat iedereen zijn doelpunt meepakte. Iets wat een coach alleen maar blij maakt. Verslag…

Lees meer

Tornooi

Geschreven door Steven De Schepper - 25-03-2015

Ik wil uit persoonlijke naam ook nog iedereen eens bedanken voor de geweldige inzet tijdens het tornooi van afgelopen weekend. Zowel bij de voorbereidingen, het opzetten, het verloop als de opruim. Het is allemaal bijzonder vlot verlopen. Vooral dan ook dank aan Koen en Belinda (voorbereidingen, regelen scheidsrechters en het uitbaten cafetaria), Steven en Elke (centrale tafel) en de mama's Martine, Kathleen en Sandra (altijd aanwezig en overal bereid om te helpen waar nodig). Ook de inzet van andere trainers (Roel en Nick), ouders (Hans) en vooral de helpende spelers van zowel de eerste ploeg (Jan), kadetten, miniemen, pupillen en welpen zorgde voor een echt clubgebeuren. Heel wat oudere spelers waren immers tafelzitter of scheidsrechter, te veel om op te noemen en vooral belangrijk om zo niemand te vergeten. Het was dan ook heel tof om te ervaren hoe zoveel mensen uit onze club en ouders zich spontaan hiervoor ingezet hebben. Zelf was ik er spraakloos van. Ik wens ook uit naam van onze kinderen jullie te bedanken. Zij hebben genoten van het tornooi en vooral ook het feit dat nu zoveel andere clubleden hebben gezien dat ook zij al wat kunnen handballen. Onze pagadders hebben het immers heel goed…

Lees meer

Prachtig weekend voor de club

Geschreven door Steven De Schepper - 22-03-2015

Het was een mooie lentezondag voor de club. In de voormiddag een prachtig pagaddertornooi met maar liefst 17 ploegen. Een puike organisatie van de begeleiding van onze jongste spelertjes. Ook een speciale dank aan alle mensen die de zaal klaar zetten, tappen, broodjes maken, fluiten, ...... Een geheel om als club trots op te zijn. Om 14.30 U waren de welpen aan de beurt. Ze overklasten Welta Bonheiden wat leidde tot 2 gewonnen sets en 1 die gelijk eindigde. We kunnen duidelijk stellen dat onze U12 hun mannetje staan in de play-offs. Ondertussen gingen onze pupillen richting Leuven. Met een gehandicapte ploeg, bestaande uit net 7 spelers, wonnen ze verdiend. Een mooie opsteker net voor de paasvakantie. De handbaldag eindigde met de wedstrijd tussen Heren 1 en Heren 2. Een leuke wedstrijd met een groot verschil. Vooral het samenspel tussen de Heren en 4 kadetten was mooi om te zien.

Lees meer

Heren 1 nu zeker 2e in de reeks.

Geschreven door Steven De Schepper - 15-03-2015

Na de overwinning op Sasja 3 is onze Heren 1 ploeg mathematisch zeker van de 2e plaats in de officiële competitie. Dit is opnieuw een bevestiging dat onze mannen in Liga thuis horen en er ook volgend jaar zeker zullen spelen. Hierbij nog de rangschikking en de resterende matchen tussen competitieploegen. ..................Ges.....gew......gel.......ver......Punten Sasja J 22....7..........6.........0.........1..........12 Brasschaat...7..........5.........0.........2..........10 Uilensp J22..7..........3.........1.........3............7 Sasja 3........7..........1.........1.........5............3 GBSK..........6..........1.........0.........5............2 26/apr GBSK ................Sasja 3 25/apr Sasja J22...........Ulenspiegel J22 9/mei Bras.................. GBSK

Lees meer

Club in Gazet van Antwerpen

Geschreven door Steven De Schepper - 11-03-2015

Donderdag 12 maart vindt U een artikel over onze club in Gazet van Antwerpen, edities noord en metropool.

Lees meer

Heren 1 zeker van promotie naar Liga

Geschreven door Steven De Schepper - 08-03-2015

Ondanks het verlies tegen Sasja J22, zijn onze Heren 1 zeker van promotie naar Liga 3. Hierbij is de hoofdoelstelling, gesteld in ons 5-jarenplan, gerealiseerd. Vermits met Tournai al zeker 1 niet Vlaamse ploeg degradeert uit de 2 nationale afdeling, stijgen er zeker 3 ploegen uit de regio reeks naar liga. Zoals U hieronder in de rangschikking kunt zien, kan de 3e plaats ons niet meer ontglippen. Alvast een dikke proficiat aan Dary en zijn team. Uiteraard blijven we gaan voor de 2e plaats in de reeks. ...................Ges.....gew.....gel...ver.....punten Sasja J 22....7.......... 6.........0......1........12 Brasschaat.. 6.......... 4.........0......2.........8 Uil J22.........7.......... 3.........1......3.........7 Sasja 3....... 6.......... 1.........1......4.........3 GBSK......... 6.......... 1.........0......5.........2 Resterende wedstrijden met belang voor deze officiële rangschikking: 14/mrt Sasja 3 ..............Bras 26/apr GBSK ................Sasja 3 25/apr Sasja J22...........Ulenspiegel J22

Lees meer

Heren 1 nipt verloren tegen Sasja J22

Geschreven door Steven De Schepper - 08-03-2015

7 maart was een datum die bij spelers en supporters van Brasschaat hoog in de agenda stond. Zo ontvingen we, als 2e in de reeks, leider Sasja J22. Ondanks een vroege achterstand lukten we erin Sasja bij te benen. Via een sterke verdediging en sterk ploegspel gingen we met 2 punten voorsprong rusten. De eerste 10 minuten van de 2e helft lukte het ons deze voorsprong te behouden. Naar het einde van de wedstrijd kreeg Sasja toch de overhand en wist de wedstrijd met 2 punten verschil te winnen. Ondanks het verlies kunnen we toch een sterke prestatie noteren van ons Heren 1 team.

Lees meer

Miniemen nu al zekere van winst in VHV B

Geschreven door Steven De Schepper - 08-03-2015

Door 3 overwinningen in 4 wedstrijden, zaterdag 7 maart in Evergem, zijn onze Miniemen zeker van reekswinst in de VHV B reeks. Een dikke proficiat aan Roel en zijn team !!!!

Lees meer

Nieuws over het pagaddertornooi

Geschreven door Steven De Schepper - 05-03-2015

De voorbereidingen voor het pagaddertornooi zijn aan de gang. Helpers zijn op verschillende vlakken nog welkom. Als je meer info wil over het tornooi of over met wie je moet contact nemen om te helpen, klik dan op details in de activiteitenkalender.

Lees meer

Er is nog plaats voor de kwis.

Geschreven door Steven De Schepper - 21-02-2015

Er is nog plaats voor de kwis op vrijdag 27 februari. Snel een mailtje naar steven@skynet.be en je kunt nog deelnemen.

Lees meer

7 maart 2 keer belangrijk.

Geschreven door Steven De Schepper - 21-02-2015

Vertellen dan onze miniemen goed bezig zijn is een open deur intrappen. Zo wonnen ze de enige wedstrijd van dit weekend met 16-20 op Schoten waardoor ze mee aan de leiding in hun reeks komen. 7 maart kunnen ze, bij winst in Tongeren (tegen Tongeren en Evergem) zelfs zekerheid verwerven om de VHV B op hun naam te schrijven. Bij winst hebben ze namelijk een voorsprong die niet meer te overbruggen is. Dit zou een unieke prestatie zijn in deze fase van de competitie. Ook de Heren 1 kunnen zekerheid verwerven. Als ze de wedstrijd tegen Sasja J22 (thuis om 14.00 u) winnen, stijgen ze zeker naar liga 3. Dit zou een prachtige stap zijn in het plan van onze club. Allen op post om 1 van beide ploegen aan te moedigen.

Lees meer

Verslag Heren 1 - Merksem 3

Geschreven door Steven De Schepper - 05-02-2015

In tegenstelling van de heenmatch kon de tegenstander deze keer niet rekenen op de aanwezigheid van hun 1ste ploegspelers. Dit scheelde voor hen niet een klein beetje, maar ze gaven zich niet zomaar gewonnen. Via hun keeper werd er toch nog aangeklampt, mede door de vele missers van de thuisspelers, en ging het gelijk op tot de 10 min. 3-3 Toen leek de ban gebroken en ging het scoren iets vlotter, alhoewel er nog steeds open kansen verkwanseld werden. Met de rust stond het 19-6, een blamage leek in de maak. Wie beterschap verwachtte in de 2de helft was er aan voor de moeite, gebrek aan concentratie en een nog steeds puik pakkende goalie aan de overkant, stond in de weg voor een monsterscore. Ondanks dit gegeven was er toch nog een positieve factor, iedereen scoorde. Was dit een prestatie van de thuisploeg of was de opponent te zwak ivm de heenmatch. Aan het publiek om te oordelen. Uitslag 34-16 Verslag, Dary

Lees meer

Verslag Heren 1 - Uilenspiegel 3

Geschreven door Steven De Schepper - 05-02-2015

De bezoekende ploeg bestond uit jonge en iets wat oudere spelers, aangevuld met enkele spelers die uit kwetsuur terug kwamen van uilenspiegel1. Ondanks dat er voor de match gezegd was dat dit een gezellig wedstrijdje ging worden, onder de leiding van Jorre en Herbert, gaven de spelers van uilenspiegel hun verlies niet zo maar aan de tegenstander. Telkens er een gaatje kwam in het scoreverloop, klampten ze weer aan door even stevig te verdedigen of toch vlot de verdediging te kijken te zetten. Na 20 min stond het 10-7. Even gingen ze er fysiek onderdoor en kon er de laatste 10 min een kloofje van 6 doelpunten gemaakt worden. Rust stand 18-12. Net zoals vorige week werden er enorm veel open doelkansen gemist, de coach is gestopt na een half uur met tellen, waarschijnlijk weer door het gebrek aan concentratie. De zwakke tegenstanders in deze reeks maken het moeilijk om 100% te verwachten, al dient gezegd dat dit meestal bij de individuele speler ligt. Mocht de helft voor doelpunten gezorgd hebben, zou er iedere week afgesloten worden met een 50-x uitslag. Het publiek dat telkens talrijk aanwezig is, mag ook verwend worden, zou ik zeggen. De 2de helft was iets…

Lees meer

Kansen op stijgen voor Heren 1 nu nog groter

Geschreven door Steven De Schepper - 05-02-2015

Door het definitieve forfait van Tournai in 2e nationale, en het gegeven dat er daardoor zeker geen 2 Vlaamse dalers uit die reeks komen, zullen er zeker 3 stijgers uit de regio reeks naar Liga 3 zijn. Hieronder nog even de rangschikking van de competitieploegen om aan te tonen dat we er nu heel dicht bij zijn. Halen we zekerheid in de topmatch tegen Sasja J22 op 7 maart ?

  gesp gew gelijk verl ptn
Brasschaat 5 4 0 1 8
Sasja J22 5 4 0 1 8
Uilenspiegel J22 6 3 0 3 6
Sasja 3 4 2 0 2 4
GBSK 6 1 0 5 2

Nog te spelen 7/feb Sasja 3 .............Sasja J22 1/mrt Uil J22 ..............Sasja 3 7/mrt Bras ..................Sasja J22 14/mrt Sasja 3 ..............Bras 26/apr GBSK ................Sasja 3 25/apr Sasja J22...........Ulenspiegel J22 9/mei Bras.................. GBSK

Lees meer

Verslagje Duffel-Heren 2

Geschreven door Steven De Schepper - 01-02-2015

Duffel uit, altijd een lastige verplaatsing met een stel geroutineerde spelers waar je nooit mee klaar bent, die per definitie een 6-0 verdediging spelen. De Heren 2 waren onverwacht voltallig en werden daarenboven nog extra aangevuld door vier kadetten: Jef, Victor, Joren en Wout, die helaas niet meer op het blad paste. Het was de eerste match van Tim die na tien jaar, sinds de kadetten, de handbalschoenen nog eens uit de kast haalde, welkom Tim! Tims eerste goal stond al na 4 minuten op het bord. Desalniettemin draaide het in het eerste kwartier niet goed in verdedigend en aanvallend opzicht. De verdediging gaf te veel ruimte weg en daar maakte Duffel goed gebruik van. Aanvallend waren we onmondig om voorbij de 6-0 verdediging te geraken. Halverwege de eerste helft stond het 10-2. Daarna begon het beter te draaien, de verdediging stond eindelijk pal en de tegenstander heeft 15 minuten lang niet gescoord. Aanvallend lukte het om nog vier goals dichterbij te kruipen. Ruststand 10-6. Tijdens de rust werd er bijgestuurd om de stugge verdediging van de thuisploeg te ontwrichten. Verdedigend lieten we weer hier en daar weer wat steken vallen, maar aanvallend lukte het toch af om een deuk…

Lees meer

Pagadders op tornooi in Turnhout

Geschreven door Steven De Schepper - 26-01-2015

Zaterdag 24 januari trokken we met de pagadders naar het toernooi in Turnhout! Nils, Maurice, Warre, Kibe, Lars, Matte, Anita en Rune waren van de partij. Ian kon er jammer genoeg niet bij zijn met een verstuikte duim! Het begon al met een heel avontuur om er te geraken: het had gesneeuwd die nacht en alles zag helemaal mooi wit! Op de parking van sporthal Mariaburg begonnen we al met onze opwarming... sneeuwballen zoefden heen en weer! We waren niet met heel veel spelers voor 2 ploegjes, maar gelukkig krijgen we onderweg nog een sms-je dat Lars ook onderweg was (zijn voetbal wedstrijd was afgelast). Veilig kwamen we aan in Turnhout. Welta had, omwille van het weer, afgezegd. Dus waren het onderlinge wedstrijdjes tussen de U8 en U10 ploegjes van Rhino (Turnhout) en Brasschaat. We speelden elk 3 keer tegen elkaar en dan ook nog eens een mix van onze eigen ploeg tegen elkaar. Zo speelden we in totaal wel 7 wedstrijden. Heel opvallend is dat we al heel mooi samen speelden! Iedereen werd betrokken in het spel en vele goals werden gemaakt! We moeten wel nog wat oefenen op onze loopfouten! Maurice steelde nog even de show door een…

Lees meer

Sterk weekend voor onze ploegen

Geschreven door Steven De Schepper - 25-01-2015

Spijtig voor dit weekend was opnieuw een forfait in de Heren competitie. Zo wonnen onze Heren 2 zonder te spelen tegen Uilenspiegel 3. Zo wonnen ze met 10-0, maar hadden duidelijk wel liever gespeeld. Onze welpen speelde op Sasja om de tweede plaats te bereiken. Zo kunnen ze als 2e naar de herindeling van de reeksen. Onze jongens en meisjes waren duidelijk te sterk en wonnen de eerste 2 sets met overwicht. De laatste set was de concentratie weg. De overwinning was echter voldoende om als 2e, net achter Schoten, het eerste deel van de competitie af te sluiten. Ook de pupillen speelden op Sasja hun laatste wedstrijd van de 1e ronde. Ondanks het sterkte verweer verloren ze de wedstrijd met 37-25. Binnen 2 weken spelen ze in de nieuwe poule tegen de laatste 4 van de zuid reeks. In onze eigen sporthal speelden de miniemen voor de 2e week op rij een topmatch. Na vorige week Putte verslagen te hebben, speelden ze met de wedstrijd tegen Uilenspiegel tegen de ongeslagen leider uit de reeks. Het werd dan ook een spectaculaire wedstrijd die lang gelijk op ging. De ruststand beperkte zicht dan ook tot slechts 1 doelpunt verschil. Na de…

Lees meer

Wedstrijd Heren 2 gaat niet door

Geschreven door Steven De Schepper - 23-01-2015

Wij kregen vrijdagochtend het bericht dat de wedstrijd van Heren 2 tegen Uilenspiegel 3 niet doorgaat. Oorzaak is een forfait van Uilenspiegel.

Lees meer

Weekend van 17 januari, een kort overzicht

Geschreven door Steven De Schepper - 18-01-2015

De resultaten van onze Heren 1 kunnen jullie in een ander bericht lezen. Zeker doen, want dit mooie resultaat is belangrijk voor de club. Onze Heren 2 stonden voor een onmogelijke opdracht. Op Merksem 3, met weer een speler uit 1e nationale, moest wij opboksen met een sterk vertimmerde ploeg door kwetsuren en andere verplichtingen van spelers. Resultaat was dat we, ook omdat de kadetten zelf een wedstrijd speelden, net met 7 spelers waren. Ondanks alles speelden onze Heren een verdienstelijke wedstrijd waarin ze tot de laatste seconde zicht goed verweerden. Het resultaat was met 36-11 wel duidelijk. De trip naar Schoten was voor welpen en pupillen geen succes. De welpen, ondertussen wel zeker van de play-offs vanaf februari, speelden met een uitgedunde ploeg. Ze verweerden zicht sterk maar moesten zich toch neerleggen bij een 3-1 verlies. De pupillen moesten de wet van de sterkste ondergaan. Een 33-12 verlies was het resultaat. In onze eigen sporthal voerden de miniemen een geweldige demonstratie uit. Tegen leider Putte speelden ze weer wervelend handbal met een mooi 31-25 resultaat op het scorebord. Leuk dit te bereiken terwijl iedereen ruim speelkansen kreeg. De kadetten speelden tegen Uilenspiegel, ondanks hun beperkt aantal, een sterkte wedstrijd.…

Lees meer

Belangrijke zege brengt Heren 1 heel dicht bij promotie

Geschreven door Steven De Schepper - 18-01-2015

Heren 1 hebben dit jaar een unieke kans voor promotie. Zo zijn er, door de reekshervorming in liga, 2 zekere stijgers (met kans op een derde). In dit kader stond er zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Uilenspiegel J22 op het programma. Onze mannen vervulden met verve hun taak. Nadat in het 1e deel van de wedstrijd de score nog redelijk gelijk op ging, nam ons eerste team daarna duidelijk de overhand. Een 26-18 eindstand mag dan ook een duidelijke overwinning genoemd worden. Hieronder vindt U een rangschikking met de wedstrijden tussen de competitieploegen. Deze maakt duidelijk dat we ons lot meer dan in eigen handen hebben. Bij de eerste 2 eindigen, om de promotie te verzekeren, is meer dan haalbaar. 7 maart om 14.00 u volgt dan ook de grote clash tegen Sasja J22 waar voor de titel zal gespeeld worden. Ges gew gel ver Punten Brasschaat.......... 5 4 0 1 8 Sasja J 22........... 4 3 0 1 6 Uilenspiegel J22 ..6 3 0 3 6 Sasja 3 ...............4 1 0 3 2 GBSK................. 5 1 0 4 2

Lees meer

WK Handbal Qatar 2015 van start!

Geschreven door Robbe Van Winckel - 15-01-2015

Zojuist is het WK Handbal in Qatar van start gegaan. Matchen kunnen live gevolgd worden via onderstaande link: http://www.qatar2015live.com/watch-live Zeker de moeite waard om eens te gaan zien als je van een dosis goede en stevige handbal houdt!

Lees meer

Verslag pupillen

Geschreven door Steven De Schepper - 14-01-2015

De pupillen moesten de eerste 10 minuten nog in het wedstrijdritme komen na de vakantie. Maar eens helemaal in hun ritme, kwamen de meisjes van Schoten amper door onze sterke verdediging. Aan de andere kant wilden het dan voor ons niet lukken. Met een aantal mooi uitgespeelde acties troffen we paal of deklat. Anders stond een sterk keepende meisje in de weg. Onze jongens en meisjes bleven vechten tot het einde, hoewel de laatste 5 a 10 minuten er teveel aan waren voor sommigen. Dit mee opdat de scheidsen op bepaalde fases strenger mochten ingrijpen. Volgende ontmoeting moeten de meisjes wel zorgen voor kortere nagels. Resultaat is dat nu een aantal van onze spelers vol met schrammen van nagels staan. Na afloop was de trainer zeer tevreden van het sterk spelende ploegje. Zo blijven verder werken is een must zodat het winnen van wedstrijden zeker zal volgen. Nick Gevers

Lees meer

Dit weekend in het kort.

Geschreven door Steven De Schepper - 11-01-2015

14.00 u zaterdag de start van een speciale match. Onze Heren 2 speelden thuis tegen Heren 1. Dit zou iets uniek moeten zijn voor alleen dit seizoen. Volgend jaar hopen wij immers Heren 1 in de nieuwe Liga 3 reeks te zien spelen. Samengevat, een goede oefenpot met een 11-41 resultaat. 15.45 u in onze eigen zaal onze miniemen tegen Sasja. Ook hier een duidelijk verschil, deze keer in ons voordeel. Onze mannen wonnen met een duidelijk 31-23 verschil. Een uitslag waarbij iedereen aan bod kwam en zijn speelkansen kreeg. 16.00 u, de topmatch van de welpen tegen de co-leider in de reeks, Schoten 1. De eerste set startte sterk. Onze jongens en meisjes stonden heel de set voor en gingen met een 3-5 voorsprong de laatste minuten in. Vooral de stress voor deze belangrijke kamp deed ons de das om. Een 5-5 resultaat was uiteindelijk de eindstand van set 1. De 2e set liep het niet. Een duidelijk verlies was het gevolg. De 3e set ging dan weer gelijk op maar ook deze moesten we met 1 puntje aan Schoten laten gaan. Ook de pupillen moesten de duimen leggen tegen Schoten. Veel info heb ik niet over deze match…

Lees meer

Kerst en nieuwjaar

Geschreven door Steven De Schepper - 21-12-2014

Beste spelers, trainers, scheidsrechters, begeleiders, sponsors, medewerkers, ouders, supporters en iedereen die een warm hart voor de club heeft, Met de wedstrijd gisteren zaterdag 20 december van Heren 1 op Merksem, is het wedstrijdgedeelte van 2014 afgesloten. Vanuit het bestuur willen wij dan ook iedereen danken voor de inbreng die jullie in de verder uitbouw van de club hebben gehad. Van jong naar oud zijn jullie allemaal belangrijk voor onze club. Daarom wensen wij iedereen een zalig kersfeest en een gelukkig nieuwjaar. We hopen jullie allemaal (spelers blijven ondertussen wel verder trainen) gezond en wel terug te zien in 2015. Het dagelijks bestuur van Brasschaat Handbalclub.

Lees meer

Heren 1 verliezen ondanks sterke wedstrijd

Geschreven door Steven De Schepper - 21-12-2014

Op zaterdag 20/12 stond er een inhaalwedstrijd op de kalender met Olse Merksem 3, normaal gepland op 21/9, maar op vraag van de tegenpartij werd deze verplaatst naar dit weekend. Al snel bleek de ware toedracht van het verplaatsen, liefst 4 spelers die aantreden in 1ste nationale, waren van de partij en aangevuld door liga-spelers. Enige bezorgdheid over de tegenstander begon in de groep te sluipen, maar met wat oppep-werk in de kleedkamer, werd er op een geconcentreerde manier aan de wedstrijd begonnen. In het begin ging het gelijk op tot 3-3 maar knap keep-werk van Yan, zorgde ervoor dat er gerust werd met 13-17. Tot verbazing van de thuis-coach die waarschijnlijk een donderpreek gegeven heeft tijdens de rust, kwam onze opponent met andere bedoelingen uit de kleedkamer. Na 7 min stonden de bordjes gelijk. 17-17. Een team-time out gaf even ademruimte, werden de neuzen weer in de goeie richting gezet. De wedstrijd liep gelijk op, maar het hoge tempo van de wedstrijd begon te wegen op onze atleten en op de 52ste min begaf de veer en konden de verzamelde troepen van Olse de overmacht verkrijgen. eindstand 36-32. Of het eerlijk was dat de tegenstander met andere, betere spelers…

Lees meer

Pagadders op tornooi in Merksem

Geschreven door Steven De Schepper - 20-12-2014

Op zaterdag 13 december trokken we met onze U10 en U8 spelers naar sporthal De Rode Loop in Merksem. We waren zeer talrijk aanwezig: Rune, Dries, Matte, Anita, Kibe, Lars, Warre, Bassel, Ian en Nils! Om 9h35 stonden we al op het veld te spelen. Er werden 12 wedstrijdjes gespeeld van telkens 12 minuten! Genoeg wedstrijdjes om iedereen veel te laten spelen en om iedereen die wilde in de goal te laten staan. Veeeeeeeeeeeeeel goals werden gemaakt. Ook onze verdediging ging naar het einde van het toernooi steeds beter! Wederom een geslaagd toernooi! Nu voor iedereen twee weken feestelijke vakantie! Katrijn

Lees meer

Heren 1 mee op kop in echte competitie

Geschreven door Steven De Schepper - 20-12-2014

De Heren Regio reeks blijft iets vreemd om te volgen. Zo is de rangschikking die jullie zien op de site samengesteld met de R (recreatieve) ploegen. Om de stijgers te bepalen zijn alleen de onderlinge wedstrijden belangrijk. De eerste 2 ploegen uit deze competitie gaan zeker over. De kans dat er een 3e stijger zal zijn is zeer groot. Als er uit de 2e nationale geen 2 Vlaamse ploegen dalen (wat met de huidige rangschikking zeer onwaarschijnlijk is) zal ook nummer 3 stijgen. Hierbij vinden jullie de rangschikking uit de onderlinge competitiematchen.

Ploeg Gespeeld Punten
Brasschaat 4 6
Sasja J22 4 6
Uilenspiegel J22 5 6
Sasja 3 4 2
GBSK 5 2

 

Lees meer

Pagaddertornooi

Geschreven door Steven De Schepper - 20-12-2014

Zondag 22 maart organiseren wij een pagaddertornooi. Meer info volgt later.

Lees meer

Heren 1 blijven op schema, Heren 2 verliezen

Geschreven door Steven De Schepper - 14-12-2014

Deze middag moesten Heren 2 hun meerdere erkennen in Sasja 3. Ondanks een sterke start moesten onze mannen bijna heel de wedstrijd achtervolgen. Een 22-30 verlies was dan ook niet te vermijden. De Heren 1 blijven stevig op 2 dankzij een ruime overwinning op Groot Bijgaarden. Ze wonnen daar met ruime 13-30 cijfers. Onze eerste ploeg blijft dan ook goed op koers om de promotie naar liga af te dwingen.

Lees meer

Slechts 2 van de 4 wedstrijden gespeeld.

Geschreven door Steven De Schepper - 07-12-2014

De wedstrijd van de miniemen ging om reden van examens niet door. Dit was reeds aangekondigd in een eerder bericht. Vrijdagavond kwam dan het nieuws binnen dat Welta Mechelen forfait gaf voor de wedstrijd tegen de Heren 1. Waar het eerst een mooie handbalnamiddag met aansluitende wedstrijden zou worden, werd die nu onderbroken door het forfait. Enige positieve noot is dat de Heren daardoor een overwinning met 10-0 mogen noteren. De welpen startten de 1e set moeilijk. Ze keken al snel tegen een achterstand van 1-4 aan. Vooral Emma Antonissen, jongste telg van een familie met 4 sterk handballende meisjes, maakte de doelpunten bij Uilenspiegel. Onze welpen vochten nog goed terug tot 8-8 maar moesten de overwinning aan de bezoekers laten met 8-10. De 2e set startte veel beter. Na 6 minuten stond er nu een 4-1 voorsprong op het scorebord. Onze welpen wisten dit nog verder uit te breiden naar een 10-3 overwinning. De laatste set, beslissend over de overwinning, startte terug slecht. De score verliep over een 0-3 in de 7e minuut, naar een 2-5 in de 11e minuut. Tegen dezelfde Emma, die op dat moment in het doel stond, was het moeilijk scoren. Onze jongens en meisjes…

Lees meer

Clublijn staat online

Geschreven door Steven De Schepper - 06-12-2014

Zoals vorige week zaterdag reeds gemeld is onze club met een “sportkleding-clublijn” gestart, met de naam “Circle”. Sinds vandaag staat “de lijn” ook “online”. Hoe gaat u te werk ? Surf naar de site www.handbal-shop.be , daar ziet u aan de linkerkant, onder categorieën, ‘clublijnen’ staan. Klik hierop en alle clubs komen tevoorschijn zo ook Brasschaat handbalclub. Als u dan op onze club klikt ziet u wat er allemaal in de clublijn zit. De prijzen die erbij staan verhogen wel afhankelijk van de maat die u wenst te bestellen. Klik op uw voorkeursartikel en u zal de correcte prijs per maat ontdekken. Als u besluit om iets aan te kopen, bestel je het zelf op deze site en u betaald aan de club. Hiervoor is een aparte rekening geopend waar alléén de betalingen voor de clublijn opkomen. Vermeld wel steeds goed de naam van de speler en de ploeg (bv Bryan Adams U16). Nieuwe clubrekening énkel voor de kledinglijn : IBAN : BE08 9731 2508 9113 BIC : ARSP BE 22 Het clublogo wordt sowieso op de shirts, jackets, tops en sportzakken gedrukt maar er kan ook gekozen worden om er een extra bedrukking op te laten zetten (bv de…

Lees meer

Welpen mee op kop !!!

Geschreven door Steven De Schepper - 04-12-2014

Door hun winst dit weekend tegen Uilenspiegel Wilrijk en het gelijkspel tussen Schoten 1 en Zandvliet, staan onze Welpen mee op kop in hun reeks. Met nog 4 wedstrijden te spelen is het nog best spannend.

Lees meer

Uitgesteld door examens

Geschreven door Steven De Schepper - 04-12-2014

Door de examens zal de wedstrijd van dit weekend tussen onze U16 op Atomix niet plaats vinden. Een nieuwe datum zal later meegedeeld worden.

Lees meer

Weekend met wisselende resultaten

Geschreven door Steven De Schepper - 30-11-2014

13.00 u startten de U18 de handbaldag op Merksem in kader van de VHV B. Met een noodploeg (combinatie examen en kwetsuren), met dank aan miniemen Yannis en Lou, hadden de kadetten het de eerste 2 wedstrijden moeilijk. Het feit dat maar net 7 spelers op het blad stonden (Yannis viel dan nog kort geblesseerd uit), was ook niet eenvoudig. Het spel kwam niet op dreef met 2 X verlies tot gevolg. De laatste wedstrijd herpakten ze zich met een winst als resultaat. 13.30 u speelden onze welpen thuis tegen Uilenspiegel Wilrijk. De bezoekers gingen hun kans met een erg strakke verdediging. Onze welpen wisten echter snel openingen te vinden. Ze wonnen de eerste set dan ook vlot. De 2 andere sets liep de score verder op. In sets wonnen onze welpen met 3-0 met een totale score van 34 tegen 11 doelpunten. De welpen houden zo zeker hun 2e plaats met mogelijk een 1e plaats. Even wachten op het resultaat van Schoten 1 tegen Zandvliet om dit te weten. 15.00 u waren thuis de pupillen aan zet. Ze speelden tegen Uilenspiegel Wilrijk, de leider in de competitie. Het was duidelijk dat onze U14 de meerdere moesten erkennen in de…

Lees meer

Nieuwe datum en lokatie voor de clubdag

Geschreven door Steven De Schepper - 23-11-2014

Wie de kalender aandachtig bekeken heeft zal het al weten. De clubdag gaat 1 week later plaats vinden. Ook zullen we deze keer in openlucht handballen. We zijn namelijk te gast bij voetbalclub Brasschaat (veld) en AC Break (kantine). Samengevat, we spelen, eten, drinken, .... op zaterdag 16 mei in het voetbalstadion van Brasschaat.

Lees meer

Competitieweekend met wisselend succes

Geschreven door Steven De Schepper - 09-11-2014

Het weekend begon met slecht nieuws. Zaterdagavond laat kregen we een mail van Sasja dat hun herenploeg 3 forfait geeft tegen onze Heren 1. Wat 's avonds om 19.00 u een galamatch moest worden in de splinternieuwe tenues eindigde op een fotosessie en een 10-0 overwinning. Wel spelen deden onze welpen. Om 15.30 u startten ze tegen Sasja om hun 2e plaats vast te houden. Ze deden dit voortreffelijk. Heel veel spelers scoorden en iedereen had een rol in de klinkende 3-0 overwinning. Knap spel blijven onze welpen afleveren. Onze welpen scoorden in totaal 15 keer terwijl ze slecht 4 doelpunten tegen kregen. De pupillen speelde ook tegen Sasja die in hun reeks ongeveer op gelijke hoogte stonden. Lang zag het er goed uit, zeker toen we in de 11e minuut 7-5 voor stonden. Ook in de 21e minuut bleven we gelijk op gaan. De pupillen gingen de rust in met een 11-13 stand waardoor nog alles mogelijk was. De 2e helft werd de achterstand echter groter wat in een 19-26 verlies resulteerde. De Heren 2 speelden op de middag in de mooie Plaon sporthal in Mechelen. De eerste helft was achtervolgen maar de inhaalbeweging resulteerde in een 11-9 ruststand.…

Lees meer

Heren 2 winnen tegen Merksem

Geschreven door Steven De Schepper - 27-10-2014

Na twee verliesmatchen, tegen Sasja en Uilenspiegel, mochten de heren van de tweede ploeg aantreden tegen de derde grote club uit het Antwerpse, Olse. Tegen Olse 4 was de ploeg meer dan compleet, veertien spelers in totaal. Brasschaat kon beschikken over een goede mix van de tweede ploeg en de eerste ploeg, die dit weekend vrij waren. De starters van de tweede ploeg begonnen enthousiast en hadden iets goed te maken na de afstraffing tegen Uilenspiegel. Er werd sterk verdedigd en al snel stond de 0-3 op het bord. In de aanval werd er goed gehandbald onder impuls van een goed spelende Koen Somers. Halverwege de eerste helft, bij een 1-7 stand, wisselde de coach alle veldspelers. De spelers van de eerste ploeg die de avond ervoor nog een flink feestje gebouwd hadden waren nog niet helemaal wakker en zo kon Olse terugkomen tot 7-9 in minuut 22. Na deze wake up call kon er toch weer uitgelopen worden tot een rustscore van 9-15. In de tweede helft werd er met eenzelfde ploeg gestart als in de eerste helft, enkel de keepers wisselden en Jan mocht de tweede helft volmaken. De score werd verder uitgediept tot 11-22 in de tiende…

Lees meer

Welpen en Pupillen winnen in Merksem

Geschreven door Steven De Schepper - 26-10-2014

Onze 2 jongste competitieploegen (we vergeten de U8 en U10 niet, ze spelen immers tornooien) wonnen beide in Merksem. Eerst gingen onze welpen van start. Zij kregen deze keer een makkelijke klus te verwerken. Ze wonnen vlot de 3 sets met een totaalscore van 30-2 wat uitmondde in een 3-0 setwinst. Leuk gevolg van de winst van deze inhaalmatch is dat onze welpen nu de 2e plaats in de rangschikking bekleden. Een knappe prestatie van onze spelertjes. Ook de pupillen wonnen voor de 2e keer dit seizoen. In de eerste helft verdedigden onze spelers sterk en speelden ook aanvallend niet onaardig. Een 5-10 ruststand leek onze ploeg naar een vlotte overwinning te leiden. De 2e helft kwam Merksem sterker voor de dag. 10 minuten leek het dan ook mis te lopen toen onze pupillen 13-12 achter stonden. Een sterke finish maakte toch dat we de wedstrijd met 13-15 eindcijfers winnend hebben kunnen afsluiten.

Lees meer

Een offday voor Heren 2

Geschreven door Steven De Schepper - 22-10-2014

We stonden met Heren 2 voor een moeilijke opdracht: uit tegen Uilenspiegel J22 spelen. Hier kwam ook nog bij dat we met lijm moesten spelen. We begonnen nog ok, we bleven langs zij tot 3-3. Maar door een gebrek aan concentratie in verdediging en aanval, kwam het tot een ruststand van 21-8. Na een donderpreek tijdens de rust kwam er een klein beetje beterschap, maar nog niet veel. Onder andere door het opbrengen van Quinten, Kevin en Nick begonnen we al een beetje beter te spelen. Enig lichtpunt in deze match: de keepers, Jeroen en Jules hebben allebei een geweldige match gekeept! Volgende week gaan we ons herpakken tegen Olse Merksem 4! Eindstand 35-22. Gabriel 2. Jorre 1. Nick 1. Yens 5. Stijn 1. Kevin 1. Kenny 3. Quinten 2. Kasper 1. Andy 1. Koen 4. Verslag Jorre

Lees meer

Heren 1 verliezen eerste competitiematch dit seizoen

Geschreven door Steven De Schepper - 20-10-2014

Al voor de wedstrijd werd er gewaarschuwd dat we moesten opletten omdat er op Sasja met lijm gespeeld werd. Toch werd dit niet echt gedaan en door slechte passen stonden we na 5 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan te kijken. Hierna herpakten we ons even en kwamen terug tot 3-2. Heel de wedstrijd hebben we moeten achtervolgen. En wanneer er voor de eerste keer werd afgefloten stond het 13-9. Na de rust beterde het ook niet echt met ons handbal. Hier en daar had de scheidsrechter toch wat strenger mogen oordelen en meer moeten fluiten. Sasja is na 15 minuten uitgelopen tot 11 goals. We probeerden toch ons eigen handbal te spelen en nu en dan lukte dat ook maar bij vele hing het kopje al naar beneden. Uiteindelijk werd er afgefloten op 31-24. Één ding is zeker: we staan sasja thuis al op te wachten om er dan alles aan te doen om van hen te winnen. Robert 5, Koen 7, Nick 3, Yens, Kevin, Quinten 1, Jeroen, Thomas 2, Yan, Robbe 6. Verslag Nick

Lees meer

2 winst, 1 FF en 1 verlies 18 oktober.

Geschreven door Steven De Schepper - 20-10-2014

Nog voor de wedstrijden begonnen kregen we al slecht nieuws. De mooie reeks van 4 wedstrijden na mekaar die gepland waren, werden onderbroken door een wel zeer laat forfait van Leuven voor onze miniemen. De miniemen wonnen daardoor wel met 10-0 maar hadden uiteraard liever gespeeld. De eerste wedstrijd was die van de welpen tegen Schoten 2, topploeg uit de reeks. De eerste set deed ons vermoeden dat de spelers uit onze buurgemeente te sterk waren. We verloren de 1e met 3-4. Onze U12 wisten zich te herpakken en wonnen de 2 andere sets met respectievelijk 5-4 en 3-2. Een sterke prestatie waarbij we bij winst volgende week tegen de laatst geklasseerde Merksem (inhaalmatch), in de top 2 van de reeks kunnen belanden. Na hun eerste overwinning vorige week startten de pupillen met volle moed hun wedstrijd. Al snel moesten ze echter hun meerdere erkennen in Schoten 2. Ondanks een sterke remonte rond de 13e minuut waarbij we tot 2 punten terug kwamen, keken we bij de rust tegen een 8-15 achterstand aan. De 2e helft bleef de achterstand oplopen met een 10-27 verlies als resultaat. De kadetten traden aan met 4 miniemen: Vlad, Jasper, Yannis en Olivier. De talrijke…

Lees meer

Miniemen winnen met mooi handbal

Geschreven door Steven De Schepper - 12-10-2014

Brasschaat – Schoten: 44-23 Van begin tot einde een hoog tempo gespeeld. Dat resulteerde al na 5 min in een 7-3 stand en na 15 min in 14-4. Daarna waren er even wat slordigheden met het teruglopen maar desondanks bleven we constant scoren, rust 26-12. 2de helft zelfde spelbeeld, hoog tempo met veel inzet en een eindscore van 44-23. Proficiat aan alle spelers, en pech voor den trainer ;-). Bryan 3, Lou 3, Vlad 2, Kevin 2, Dorian 1, Jasper 8, Mo 1, Ben 2, Olivier 8, Sep 5, Yannis 9 Verslag: Roel

Lees meer

Zaterdag 11 oktober met 4 overwinningen en 2 sterke verliezers

Geschreven door Steven De Schepper - 12-10-2014

Zaterdag 11 oktober was een drukke en lange dag in onze sporthal. Maar liefst 5 wedstrijden vonden er plaats terwijl onze kadetten om 18.00 u in Turnhout speelden. 13.30 u gingen onze welpen van start. Na 2 overwinning en 1 wedstrijd met een gewonnen set gingen onze U12 op dit elan verder. Ze wonnen tegen Schoten 1, mee leider in de reeks, met 1 gewonnen en 2 gelijke sets, samen goed voor de overwinning. Ze blijven op schema om bij de eerste 4 in de reeks te eindigen met een plaats in de play-offs tot gevolg. 15.00 u pakten de pupillen de kans om de 0 van de tabellen te vegen. Tegen Schoten 1 wisten de U14 door een sterke collectieve prestatie een mooie voorsprong uit te bouwen. Tegen het einde van de wedstrijd sloeg de stress wat toe maar de sterke teamprestatie zorgde ervoor dat met 17-15 gewonnen werd. 16:30 u gaven onze miniemen handballes. Tegen de leiders van de reeks wonnen ze door wervelend, snel en spectaculair mooi handbal tegen Schoten met 44-23. Een fantastisch resultaat door een knappe prestatie die nog veel mooi beloofd voor de rest van het seizoen. Ondertussen speelden onze kadetten om 18:00 u…

Lees meer

Tina is mama

Geschreven door Steven De Schepper - 12-10-2014

28 september zag Eline Luth Swennen, 1e dochter van Tina Boels, het levenslicht. De flinke meid had een gewicht van 2,715 kg en een lengte van 46 cm bij de geboorte. Mama en dochter stellen het goed. Alle leden en supporters van BHC wensen moeder en dochter het allerbeste toe.

Lees meer

Heren 2 verdedigen sterk tegen Sasja J22

Geschreven door Steven De Schepper - 12-10-2014

Zaterdag stond voor de youngsters van de heren waarschijnlijk de moeilijkste opdracht van het prille seizoen op de kalender, titelkandidaat Sasja j22, of de junioren van Sasja. Een moeilijke start aanvallend zorgde ervoor dat er slechts 1 keer gescoord werd op 22 min maar verdedigend werd er wel gepresteerd en kon de tegenstander wel 1-6 uitlopen op dat moment maar een overrompeling waar vooraf gevreesd werd het zeker niet. Gaandeweg begon de thuisploeg beter te geloven in hun kunnen en werd er meer druk gezet richting doel, een sterk keepende goalie van Sasja verhinderde dat een terugkeer verhinderd werd, ruststand 4-9. Door afwezigheid van enkele spelers werd de kern aangevuld met enkele cadetten, die zowel in verdediging als aanvallend compartiment hun steentje bij draagden. Dit geeft voor de toekomst goede vooruitzichten, zowel Victor als Jef scoorden. Nooit kwam de zege van de opponent in gevaar maar de gevreesde kwam er zeker niet en de einduitslag gaf 11-20 aan. De manier waarop gespeeld werd gaf de coach veel plezier en bevestigd de intenties van de club om naar hogere reeksen te promoveren in de toekomst. Nickola 1, Michiel , Gabriel, Jules , Yens 3, Kenny 2, Koen 1, Robbie, Jef 2,…

Lees meer

Heren 1 met overwinning naar 4 op 4

Geschreven door Steven De Schepper - 12-10-2014

Toen onze heren2 vorige week partij gaven aan Schoten, wisten we na de wedstrijd al zeker dat dit geen tegenstander van niveau zou zijn voor de heren1 dit weekend. Tegen alle verwachtingen in, scoorden de tegenstanders het openingsdoelpunt. Een snelle beginworp zette de stand binnen 3 seconden weer gelijk. Een begin van een ware overrompeling, halfweg de eerste helft stonden de bordjes 9-2. Door concentratieverlies in verdediging kon Schoten toch 6 doelpunten maken maar werd er gerust met een 16-6 tussenstand. Bijsturen bij de rust en hameren op concentratie werd de wedstrijd hervat met de nodige inzet en werklust. Geen tegenaanval lopen en handbal spelen gedurende de eerste 10 min was de opdracht, in blok verdedigen ook. Dat dit ook uitgevoerd werd, bleek ook in het scoreverloop. Van 16-6 ging het het gestaag naar 22-6 in10 min tijd of het signaal om weer druk in tegenaanval te gaan. De verdediging deed wat er gevraagd werd en pas in de 19de min kregen we een doelpunt tegen maar toen stond het al 29-7 in het voordeel van de thuisploeg. Dat er geen 40ste werd gescoord lag aan de coach door het verbod van tegenaanval de eerste 10 min maar het werd…

Lees meer

Heren 2 winnen opnieuw

Geschreven door Steven De Schepper - 07-10-2014

De jonge garde van Brasschaat moest aan de bak tegen nieuwkomer Schoten. Al snel bleek deze ploeg een samenraapsel van jonge kerels en heren op de terugweg, niet echt een bedreiging voor de bezoekers. Het gebrek aan handbalkunde of techniek, belette de thuisploeg niet om op sommige momenten eens stevig uit te pakken met een stevige fout. De jonge scheidsrechters waren zich van geen kwaad bewust, wat kan leiden tot ernstige kwetsuren. Niettemin gingen onze youngsters er tegen aan maar werd er op momenten knullig omgesprongen met mooi uitgespeelde kansen. Resultaat 4-8 aan de rust. De 2de helft werd er op hetzelfde elan verder gespeeld maar met dit verschil dat nu meer kansen werden afgewerkt. Kenny als diepe spits, was jij te moe om terug te keren?, dikte het doelsaldo nog wat aan. Jij deed fit zo goed dat hij mandekking kreeg als de thuisploeg in de aanval ging!!!!!. De tegenstand werd vlotjes opzij gezet met een 13-23 eindstand. Benieuwd hoeveel de eindstand zal zijn als ze tegen heren 1 spelen lol. Michiel 1, Jorre , Stijn 5, yens 2, Jules , Kenny 3, Kasper 6, Andy 2, koen Somers 4. Volgende week tegen Sasja j 22 om 20u30 in…

Lees meer

Heren 1 winnen 3e keer op rij

Geschreven door Steven De Schepper - 07-10-2014

Zondagavond stond de wedstrijd tegen Duffel op de kalender, met een sporthal die de dag ervoor nog gebruikt werd als bierhal. Door deze ideale vloerbekleding duurde het lang voor het juiste ritme werd gevonden en kon de thuisploeg min of meer gelijke tred houden, 4-4 na 10min. Hierna werd er vlotter gecombineerd en werd de tegenaanval als extra wapen gebruikt, ruststand 6-19. De 2de helft werd er geprobeerd om verschillende verdedigingssystemen te spelen waardoor er meer tegendoelpunten kwamen. Niet van deze aard dat de overwinning in het gedrang kwam. Toen de scheids het eindsignaal gaf stond het 22-36. Robert 3, koen 4, Nick 7, Michiel , Stijn , Jules , yens , Kenny , Kevin 4, Quinten 9, Kasper 1, Thomas 1, Yan , Robbe 7. Volgende weekend geven de heren van Bhc 1 partij aan Schoten om 18u30 in sporthal centrum. Dary

Lees meer

Unieke kans voor Heren 1

Geschreven door Steven De Schepper - 07-10-2014

Maandag 6 oktober heeft de RVB van de VHV de hervorming van de competitie goedgekeurd. Daarbij zullen vanaf volgend seizoen superliga en liga vervangen worden door liga 1, liga 2 en liga 3. Dit is goed nieuws voor onze club. Vermits in deze nieuwe competitie meer ploegen zullen spelen kunnen meer ploegen promoveren uit de regio reeksen. Concreet zullen vanuit de regioreeks Antwerpen Vlaams-Brabant, de reeks waarin onze Heren spelen, minstens 2 rechtstreekse stijgers de sprong naar liga 3 kunnen maken. Indien uit de 2e nationale afdeling, via de play-downs, minder dan 2 Vlaamse ploegen dalen (er zijn in totaal 2 dalers), zal uit de reeks van onze Heren een 3e stijger aangeduid worden. Anders zal ook de eerste vrije plaats door de nummer 3 van deze reeks ingenomen worden. Dit alles biedt een unieke kans om ons plan uit te voeren. Een plaats in de liga reeksen voor Heren 1 is namelijk de doelstelling voor volgend seizoen. Onze eerste plaats in de reeks na 3 op 3 gewonnen wedstrijden zet ons op dit moment op schema om dit doel te bereiken.

Lees meer

U12 (welpen) behalen mooie overwinning

Geschreven door Steven De Schepper - 04-10-2014

Zaterdag 4 oktober om 13.30 u werd het startschot gegeven voor de wedstrijd van onze welpen tegen Uilenspiegel Edegem. In de Wilrijkse sporthal gingen onze jongens en meisjes goed van start. Ze haalden op overtuigende wijze de eerste set binnen. De 2e set kwam Uilenspiegel beter voor de dag. Onze welpen vochten terug en de set eindigde op een gelijkspel. Na een gelijklopende start haalden onze jongens en meisjes de overhand waardoor ze de 3e set op hun naam mochten schrijven. Door deze overwinning plaatsen onze welpen zich in de eerste helft van de rangschikking. Hierdoor blijven ze mee doen voor een plaats in de hoogste poule na kerstmis. Vooral het gegeven dat deze overwinning te danken is aan een collectief sterke prestatie doet het beste verhopen voor de rest van het seizoen. Ook de sterkte verdediging is een wapen voor de toekomst. Uilenspiegel Edegem - BHC: 4 - 6 Uilenspiegel Edegem - BHC: 5 - 5 Uilenspiegel Edegem - BHC: 7 - 10

Lees meer